fredag 18 december 2009

Carpbaits.

För dig som är ny och kanske börjar ditt karpfiske till våren, kommer här en del beten som du kan använda året runt och du bör även fundera lite på vilka Troutpellets du ska använda. För mycket av det goda kan skada fisken på sikt. Jag kan meddela att min sajt Carpio numera är borta från nätet och jag vill passa på att tacka alla dem drygt 22. 5oo besökarna, det var roligt, men det tog för mycket tid att hålla dem uppdaterad i den takt jag ville!

Dynamite´s Fresh fish Mussel and Oyster är en perfekt boilie för den varma årstiden, använd den från början av maj och fram till slutet av september. Dem finns i pop - up och i 10 - 15 0ch 20 mm samt i 26 mm för fiske på kontinenten eller om du vill ha en lite annorlunda presentation på hemmaplan.Dynamite´s Terry Hearn "The Source" ett av mina favoritbeten för karp. Dem fånger karp hela året runt och överallt, enormt effektiva beten som många har som sin favorit och det är inte utan grund. Finns i 10 - 15 - 20 26 och 30 mm, pop - ups, pellets och dipp. Ett bete du kan lita på i alla lägen.

Kan du och har möjligheten så lär dig att göra dina egna krokbeten, du bestämmer form, storlek, doft, färg och innehållet själv och ingen kan kopiera dina beten. Rulla, torka och frys in dem tills dem ska användas! Glöm inte att skriva upp dina recept för framtiden och skriv gärna på påsarna vad du har i dem typ storlek, doft, vilken mix och datumet när dem gjordes.


En sak som är viktig är att du har lite koll på oljemängden i dina troutpellets, för mycket och stora kvantiteter kan skada fisken på sikt. Dessa har ett lågt innehåll av olja och oftas ser man det på färgen, är du osäker så fråga dem du handlar av. Små mängden via en katapult, för hand eller i en PVA - bag, lite och ofta är rätt melodi. Ett bra sätt är att sprida ut dem på ett större område som du sedan drar ihop till en koncentrerad plats, var du sen fiskar.Här har du oljiga troutpellets och du ser skillnaden på färgen, dem kan vara lite effektivare under sommaren, men se upp med mängden. Dessa oljiga pellets fungerar sämre under vintern, men du kan använda olika typer av low fat troutpellets även i kallt vatten. En del använder Örredpiller från lantmännen och dessa är egentligen gjorda för Regnbågsöring och är föda för dessa fettfenor ska växa snabbt, inget för en karp egentligen. Men karpen älskar dessa stinkande pellet och kan få olika skador på levern vid för stora mängder och det är troligen oljan som ställer till det för karpen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar