måndag 24 juni 2013

Henrik Stale på Grönvägen!

Jag tog cykeln ner till Linnéasjön i går eftermiddag och såg en kille stå mitt på Grönvägen på bilbron, som den kallas bland dem lokala karpfiskare. Det såg precis ut som Marcus Bertilsson, samma huvudbonad, solglasögon, håret och kroppsbyggnad och bredvid sig hade personen ett litet barn.

Är det verkligen macke, som har fått till det tänkte jag och satte mig på hinken, efter ett tag nickade killen som hälsning och jag insåg att det var inte Macke och jag gick dit för att hälsa och nu visade det sig att det var gäddkungen Henrik Stale.

Han bor numera i Läckeby norr om Kalmar och hade varit och tittat lite på sjön, sett ett par av sjöns stora karpar och gräskarpar och nu undrade han lite över djup, gäddorna och lite annat, så vi pratades vid ett tag och sen övergick jag till fisket.

Jag lyckades få fram en ganska fin fisk, som åt bra och visade sig flera gånger och en gång virvlade den till i ytan, men tyvärr försvann den och efter en stund skildes även Henrik och jag. Jag satt kvar ett tag, men fisken kom inte tillbaka och jag drog mig bort i Joelskogen, för att prova där en stund.
Det lyckades och jag fick denna ljusa spegel på min stora fakedoggy och sen var det över och jag cyklade tillbaka till Grönvägen igen och satte mig och lade ut ett stort gäng doggy och väntade.
Det tog närmre 2 timmar innan denna karp visade sig och efter minsta 3 försök, så tog den mitt bete på rätt sätt och kunde landas. Jag kollade i Joelskogen igen, men inget visade sig och jag tog en runda på östra sidan, men inget här heller och jag vände näsan hemåt.

Jag ska be om ursäkt, för att jag var lite väl snabb och hade lite väl dålig info igår kring Big Birgers 20 kilos karp, den togs inte under midsommarhelgen, utan den fångades förra fredagen, om det nu spelar någon större roll, men rätt ska vara rätt och nu har vi rett ut detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.