söndag 22 maj 2022

Rekommendationer!

Jag tänker ge er lite bra rekommendationer på saker jag själv har testad och kommer att använda, så länge dem finns tillgängliga. Men först måste jag ge er en ursäkt för att senaste inlägg om karpfiske som hamnade på Predatorbloggen, det var inte meningen, men tyvärr blev det fel och härmed är ursäkten avklarad.

Jag får många frågor om det ena eller det andra och en fråga som jämt och ständigt kommer upp, är anskaffning av Boilies, nu var man inte längre kan beställa från England och så vill man ha bra, pålitliga och billiga grejer till sitt fiske, som inte kostar skjortan. Så här kommer mina rekommendationer och det är saker jag själv använder i mitt fiske, billiga och bra saker. Tyvärr är inget gratis, till och med döden kostar livet, tänk på det!

1200 meter superlina för 99 kronor. Passa på!
Först ut är två linor och vi början med den billigaste, som kommer från Ridgemonkey. 1200 meters spole som räcker till flera rullar med stora spolar, om det är det du är ute efter.

Den finns i Clear, Green och som här Brown och i dimensionerna 0,30 mm-0,35 mm och som ovan i 0,38 mm. Det är smidig, kastar väldigt bra, sjunker snabbt och har en bra nötningstålighet och allt detta får du för 99 kronor, så passa på så länge detta fina priset finns!

Här fyller vi 4 Big Pit rullar för 140 kronor!
Nästa lina kommer från tyska Saenger och den har en mörkgrön färg. Den kommer på 400 meters spolar och är enkel att ha med sig som reservlina, om nu något skulle ... Du fyller 4 stora Big pit rullar för endast 140 kronor.

Linans egenskaper är följande: Den är svinstark, sjunker bra, men är lite styvare än den tidigare nämnda linan från Ridgemonkey och kastar därför inte riktigt lika långt, men du har en sanslös styrka och nötnings tålighet och ett väldigt bra pris för en tysk kvalitetslina.

Tandem Baits 12 mm Fruit Beast pop-up.
Som ni numera vet, så älskar jag doften av Fruit Beast och så gör även Karparna och jag blev lite eld och lågor, när jag såg dessa små fina 12 mm pop-ups.

Suverän flytkraft, håller uppe en krok storlek 6 och att presentera en liten väl synlig pop-up på en Chod eller Stiff hinge-rigg är oftast väldigt effektivt. Bra pink färg i lite Washed Out och så denna vidunderliga doft och du får många beten i burken för 55 kronor, samt små fina Sightbobs för dina Snowman-riggar. prova dem min vän!

Tandem Baits 12 mm Red Krill pop-up.
Här är det samma sak, 12 mm och med Red Krill doft och en Washed Out orange färg. 55 kronor och dessa finns ytterligare i en version med Strawberry, om jag inte minns helt fel. dessa pop-ups har även visat sig vara hypereffektiva för Sutare och Braxen.
Tandem Baits 55 mm Anti-tangle Sleeves.
Vi försöker alla att undvika trasslade riggar, en trasslat rigg fiskar inte särskild bra. Tandem Baits har dessa AT-sleeves, som är 55 mm långa och dem är riktigt bra, då dem kickar ut din rigg och håller riggen borta från huvudlinan, Leadcoren mm under kasten.
Castaway Baitfloss.
Det finns nog inte någon Baitfloss på marknaden, som jag inte har provat, en del har varit bra och en del, rena skämtet. Denna från Castaway är bland dem bästa jag har provat, den finns i olika färger, den är stark och denna vita kan användas på alla möjliga färgade beten, då den "smälter" in och blir nästintill osynlig och man får en bra bloop, när man värmer den och din pop-up mm, sitter väldigt bra.
Gardners Drop Out Safety Clip för Chod/Heli-riggs.
Jag använde dessa små clips förut och hade en del problem, dem var för klena eller var jag för stark? nu känner jag att man har ändra lite och nu är dem betydligt bättre. Man får 12 stycken clips med 3 Lb styrka och 12 clips med 6 Lb styrka och du blir av med ditt tunga bly, om det fastnar ibland växtlighet eller stenar.
Hur du gör beskrivning.
Här en skiss över hur du använder dessa clips och dem är inte gjord för några långa kast, så du är varnad! Men upp till 50-60 meter med 6 Lb clips är inga problem. 3 Lb clipset använder jag upp till 30-40 meter och framför allt vid fiske i eller i närheten av växtlighet och steniga bottnar.
Dem kommer med två olika styrkor.
Överst på bilden är det 6 Lb clipset och under det mer svagare 3 Lb. Vill man inte investera i dessa clips, så kan man knyta fast sitt bly med en tunn lina, typ 0,15 - 0,20 mm och göra ett par av dem så kallade  kärringknutar, dessa dras isär om blyet fastnar. Fiskar man med Leadclips, så kan man göra samma sak, men bäst är då att inte trycka fast ditt Tailrubber så hårt och alltid komma ihåg att fukta allt innan något sätts ihop.
Den svaga länken.
Så här fungera dessa C-clips och man bör som beskrivit ha en bit tubing över clipset. Men man kan använda dem utan tubing, det funkar det också och då har Karpen en chans att skaka bort blyet, vilket gör det lättare för dig att landa fisken.
Delphin Net float.
Det finns nog lika många Netfloats på marknaden, som det finns håvar och igen är kvaliteten väldig växlande! Jag har dyra från Fox och dem är lite så där när det gäller att flyta och dem är utbytta mot denna från Delphin, som flyter som en kork. Tror priset var 49 kronor.
Northern Baits Evolution.
Då var vi där med beten, det går inte från England längre på grund av Brexit och att man drog sig ur Eu, men det finns andra lösningar. Jag tar mina beten från tyska KL-Angelsport eller Norhtern Baits i hemlandet Danmark eller ska det gå snabbare än blixten, så blir det från Karpfiskebutiken, var du hittar alla dessa rekommendationer.
Northern Baits Stinky Tunafish.
Dessa boilies från Northern Baits, är dels Evolution och Stinka Tunafish och responsen har varit väldig bra, priset ligger mellan 399 - 429 kronor för en 4,5 kilos påse och det är ett bra pris med tanke på effektiviteten och tillgängligheten, samt att det är inte enkelt att tillverka egna boilies billigare per kilo och få samma effektivitet.
Karpfiskebutikens Tiger nuts.
Många tycker inte om Tiger nuts, man tycker dem är dyra och sen denna jävla tillverkningsprocess! Där tog det stopp i mitt huvud! Något enklare och mer effektivt finns inte!

Lägg dina Tigers i blöt under 3 dagar och därefter kokar du dem i 45 minuter och dem är klara för fiske, vad är problemet? Den mängden du köper torra, kommer nästan att bli fördubblad när dem är kokta och klara och man behöver inte mäska med stora kvantiteter. Snarare tvärtom, då det finns en stor risk för att du kan prägla karparna, precis som med för mycket Hampa, att dem inte äter annat. Tiger nuts finns i 5 och 20 kilos förpackningar.

NGT`s 12,5 liters hinkar.
Vi behöver att bevara våra beten i, oavsett vad det må vara, så bör dem hållas lufttät, så inga småkryp kommer in eller annat. Marknaden har miljoner av hinkar för dessa ändamål, i svart, grönt eller cammo och igen så varierar priserna och kvaliteten, bara ett faktum!

NGT´s hinkar är både gröna och i cammofärg, plasten är bra, men inget man ska sitta på, men det jag framför allt gillar är att den är täta i locken och locken sitter bra, nästan lite väl bra. Jag har dessa hinkar i alla storlekar som finns och kan inte hitta några fel på dem, vilket jag kan på andra fabrikat.

Jag vet inte om jag har alla priser rätt som jag har nämnd, men klicka in dig hos Karpfiskebutiken.se och titta själv, du hittar massor av grejer till bra priser och det du beställer kommer häpnadsväckande snabbt till dig. Det var allt för denna gång, nu är fisket i full rulle överallt och jag önskar er alla skitfiske!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.