lördag 28 januari 2023

Badplatsen, första sittningen.

Det var dags att flytta på sig till Badplatsen, var jag hade sett och hört en Karp vältra sig i ytan och under dem kommande veckan mäskade jag från vindskyddet med partikelbeten och hela och halva boilies, ungefär som jag hela tiden hade gjord.

Jag såg som vanligt inte en tillstymmelse till något liv på platsen jag mäskade, men det tog inte udden av mig, jag skulle köra minst 5 pass från Badplatsen och se om jag skulle kunna lyckas. Jag hade jo lyckats året innan med en Karp och efter den fisken, så var det rena katastrofen och den biten ville jag ändra på!

Min plats på Badplatsen, sett från Vindskyddet.

Mäskningen var enkel från Vindskyddet och efter 4 gånger, var grunden till succé lagt. De var betydligt värre att mäska från Badplatsen och lägga Spomb efter Spomb på grund av avståndet, som låg runt 31 Wraps med 12 fots linan mellan mina sticks, så ungefär drygt 110 meter. inga större problem i lugnt väder, men med sidovind, blir det en helt annan sak!
Min plats och Vindskyddet i bakgrunden.

Platsen behövde ingen justering, den var bra och på grund av det låga vattnet i gölen, så var allt perfekt och jag skulle som vanligt sitta som en kung och se allt som kanske skulle röra sig på platsen i kikaren.
Dags att börja jobba!

För att vara på den säkra sidan, så mäskade jag dem sista gångerna innan fiskets början från Badplatsen och det gick bra. Gamla JRC 10 000 Express rullen och Free Spririts Launcher löste detta galant och mina klena armar höll för påfrestningarna.
Bottnen kollades noggrant!

Innan all mäskning, så kollade jag bottnen väldigt noga, men det var som vanligt den mjuka silty botten, precis som på alla andra ställen runt om i gölen och här fanns inget nytt att gå på.
Jag fortsatte med Krillboilies och spred ut dem.

En del boilies lades ut med Spomben, men jag ville ha lite bättre spridning på dem och tog till olika kaströr för att nå ditt jag ville och det skulle visa sig bli en svår uppgift, men med ett längre hemmabygge och tvåhandsfattning gick det precis, men bra var det inte och goda råd var dyra!
Udden och bryggan, varifrån jag lade ut mina boilies.

Det löste sig med att ta sig till bryggan på Udden och då var det enkelt att sprida sina boilies, både där mina riggar skulle ligga och i dem glesa näckrosbladen in mot Blom´s vik, det kändes bra!
Alla spön uppmätta på rätt avstånd.

Spöna mättes upp och linan sattes i clipsen på spolarna, det fixades hemma, så allt var klart den tidiga premiärmorgonen på Badplatsen. Jag står inte och daltar med detta, utan allt skall vara förberedd in i minsta detalj, så är jag!
Old School long range.

Jag äger en del spön, men när det gäller att nå horisonten på lättaste sätt, så tar jag fram mina gamla klenoder från -95! North Western Kevlite 13 3,25 Lb, sanslösa spön för distansfiske och med en pricksäkerhet utan dess like .. eh, åtminstone i mina händer! Inga påkar, drillar verkligen bra och lätta till vikten.
Spön och rullar.

Passande rullar genom årens lopp har alltid varit Daiwa Emblem 6000 S, men med 6000 X spolar som har en metallkant på spolen och denna kant ger lite extra meter på kasten.
Fluorocarbonlina, inte det bästa för långa kast.

Ja, jag vet att FC-lina inte är det bästa för långa kast, men den satt på rullarna, avståndet är inget problem med denna typen av lina och jag ville ha en lina som sjunker snabbt och blir nästintill osynlig mot det mesta, så valet var enkelt.
Stiff hinge Amnesia-riggar.

På grund av tyngre sänken, den dyiga mjuka bottnen och avståndet, så valde jag 3,5 oz bly, Heli-riggar med Stiff hinge-riggar ,gjorda med Amnesia Clear i 25 Lb och Fox gamla Rigity material och Choddyhooks i storlek 6 och dessa fick lite fina fruktiga pop-ups.
Slacklines all over!

Nu var det bara att ta sikte på bakgrunden och dem features jag hade att gå på, fukta linan en stund och ladda på och landa hur blyet landade med spöet rakt upp. Alla tre spö blev lagt var jag ville, inga trassel, inga problem och sen var det dags att mata ut lina, så den blev helt slak och jag fiskade.

Jag fiskade från gryningen till ett par timmar in i mörkret. Jag såg inget, jag hörde inget, det var så dött det kunde bli och det var som Rikard Bengtsson en gång sa - Det är Total Silence och så var det och blev det under första passet på Beachen, men jag skulle snart återkomma! Skitfiske på er!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.