torsdag 12 januari 2023

Rismåla, andra sittningen.

Efter första sittningen, som inte gav något, så går det nästa en vecka innan jag kan fiska igen. Jag är uppe och mäskar 4 gånger under veckan med lite mindre mängder partiklar, men mängden boilies blir den samma. Jag ser inget över fiskeplatsen och inget när jag strosar runt gölen heller, det ser faktiskt totalt fisktomt ut!

Det besynnerliga i detta är att ingen av dem kvarvarande fiskar visar sig eller befinner sig på dem vanliga ställen längre, man ser inget okulärt och man hittar dem inte med verken SmartCast lodet eller en Deeper och det känns som man fiskar i blindo! Men så är det och det är bara att nöta vidare.

Andra morgonen vid Grillen.

Jag kommer tidigt på morgonen och får snabbt alla grejerna på sina platser, en Rävunge kommer lite väl nära mig när jag monterar mina beten, men den fattar Danska och försvinner snabbt bakom den gamla toaletten på andra sidan av grusvägen och jag kan återgå till mina sysslor.
Hemmaknådat Back-leads.

Jag sprider ut ca 20 boilies runt varje rigg med kaströret och får ut spöna, allt hamnar som jag vill och kaffepannan kommer fram. En sista koll på grejerna och det känns som jag är in charge!

Då jag under första sittningen hade en del liners och med tanke på mina slaka linor, så förstod jag inte riktigt vad dessa linnapp berodde på, så jag monterar mina små Back-leads för att slippa dessa retfulla bleeps.

Wafters skulle provas.

Jag hade under veckan gjord ett gäng med D-riggar för Wafters, dessa kanske skulle hjälpa mig? hur eller hur, så körde jag med Wafters, Snowman och et stiff Hinge pop-up rigg  och det kändes som man hade täckt upp det mesta, nu var det upp till Karparna.
Stiff Hinge-riggar.

Krill och någon form av fruktighet har alltid varit bra, enligt mitt tycke och det hade gått strålande under våren och sommaren, så varför ändra något? Längre fram på året under hösten, så skulle det visa sig fortfarande vara rätt melodi, något jag kommer till senare.
Lyssnar och spanar.

Morgonen kommer och går, inte ett sniff, resten av dagen tyvärr likaså och jag spenderar min tid med att lyssna och spana efter Karp, men på något vis känns det lite si och så med denna övning. Man ser inte ens en bubbel, ända levande varelse var en vakande Regnbåge som tog något insekt och då är det illa!
Lite att reda ut efter sommarens fiske.

Jag går genom ryggan och inser att det är på hög tid att jag går genom mina rigcases, lite av ett mayhem är det bland vårens och sommarens riggar och det blir min sysselsättning under eftermiddagen.

En svag bris dyker upp, kanske det kan få fart på dem? Man letar febrilskt efter något i dessa situationer, som kan få ångern upp igen, men det hade redan börjat kännas lite fel.

Liner på mittenspöet.

Under eftermiddagen hade jag än en gång ett bleep med mellanrum på två spö, hur detta kommer med totalt slaka linor, är för mig en gåta och jag stramade upp ena linan, för att så att säga fiska efter liners, men då blev det total tystnad!
Fruit beast 12 mm pop-ups.

Àlla gånger jag hade haft bleeps på mina larm, så var det på beten som hade Fruit beast pop-ups, alla andra beten typ krill eller annat dem spöna var tysta och man funderade just varför, men jag kom inte fram till någon bra förklaring.
Sötvattensmussla.

Jag avvaktar ganska länge och sen vevar jag in spöet som hade haft flesta bleeps och till min stora förvåning, så sitter det en sötvattensmussla på riggen! Kan det ha varit den som utlöste larmet? Jag tror inte det och jag får nog aldrig veta heller. Lite konstigt var det allt!

Musslor är bra, men dem kan tugga en lina, så är det! men att fiska där det finns musslor, det är aldrig fel, då Karparna älskar dessa. jag låg alltså på rätt plats med mina beten, men vart fanns Karparna?

Blankpass nummer 2 var ett faktum.

Jag nöter vidare en bra bit in i skummet och som jag redan tidigare hade befarat, så blev det ett fint blankpass igen! Det stjälper mig inte, man har varit med för och vet att dessa pass kommer och går, man får bara köra på, så länge man anser det vara vettigt, utan att fisket övergår i idioti.

Innan jag pyser hem, traskar jag över på andra sidan viken och lägger ut lite mer föda till Karparna och sprider ut runt 1 kilo Krilldoftande boilies. Senare under veckan fortsätter jag med detta och med högt självförtroende om att nästa pass, så kommer det, så är jag snart hemma igen och med dessa ord slutar jag för denna gång och önskar er alla skitfiske!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.