fredag 23 oktober 2009
Så här gör du dina "Maggots" del 1.
Nu ska vi göra egna maggots, vilket är väldigt enkelt och du sparar en massa pengar. Ut över detta, så bestämmer du själv hur mycket du ska göra, vilken färg och vilken doft/smak dem ska ha. Alla metfiskar äter maggots och dessa två inlägg riktar sig inte bara för karpfiskaren, utan också för specimenmetaren som jagar Sutare , Braxen, Färna, grov Mört mm. Tävlingsmetaren och nöjesmetaren har också nytta av detta tips. Så med andra ord, så finns det till för alla kategorier av fiskare. Det är så effektivt att du kommer att ta dig till huvudet och säga varför kom jag inte på detta för länge sen? Sluta att fundera, det har jag redan gjord åt dig, utan följ med och se hur enkelt det är!
Här är vad du behöver: Slev, tesked, valfri flavour, valfri boiliefärg, vatten, gryta, ris och ett mått. That´s it! Börja med att måtta upp 7 dl vatten och häll det i grytan och koka upp vattnet.
När vattnet kokar häller du ner 5 dl ris och kokar riset i 6 minuter, inte mera! Det ska inte bli mjukt än.
Ta av grytan från spisen och tillsätt 2 toppade teskeder med valfri boiliefärg och rör om i riset, därefter tillsätter du 10 ml (2 teskedar) valfri flavour och rör om igen till allt är blandad. Jag har här vald att använda Nash röda boiliefärg och SBS Sweet Plum flavours och jag kommer troligen att fiska med Mainlines Plum pop - ups över dessa "maggots" eller något annat som dofter bra, eller kanske ett bete som sticker ut lite. Jag kommer till beten senare i del 2.
Sätt på locket och låt grytan stå med locket på över natten, riset kommer att suga till sig allt vatten, flavour och färg under natten.
Här ser du det färdiga resultatet, ungefär samma volum som 2 liter riktiga maggots och då kanske du förstår hur många "maggots" det blir på 5 dl ris? Visst ser det bra och effektivt ut? Det är det också, ingen fisk kan låta bli detta och du har sparad minst 300 kronor redan samtidigt slapp du betala frakt!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.