onsdag 8 september 2010

They like it hot and spicy!

- Får du något fisk? Frågan fick jag som måmga gånger för en dag vid Linnéasjön och det var av samma gubbe! - Ja, svarade jag medans jag än en gång fyllde spodden med Hampa och skickade iväg denna. - Vad har du i hinken där? - Det är Hampa, vanlig Hampa! - Det är jo knark, har jag läst, nu förstår jag varför ni härnere får fisk! Fisken blir jo påverkad av knarket och vet inte vad dem gör! Det går inte att diskutera dessa saker med folk och han gick sin vanliga runda runt sjön och trakkade några andra på andra sidan sjön, som han har gjord i 16 år!
Jag vet inte om fisken är knarkare eller om dem blir påverkade av Hampa, men jag vet dock att Karpen älskar dessa små frön och det håller dem på platsen länge och det räcker gott för mig. Någon form av stimuli finns det nog, det kan vara oljan, doften eller tron att det är en massa små snäckor och dem älskar att krossa dessa små guldkorn.
Vi ska titta på hur du snabbast tillverkar din Hampa och med ingredienser som verkligen får fisken att gå bersärkagång, dock ska du se upp med mängden du introducerar. Hampa i stora mängder kan och vill prägla fisken, så den inte tar andra beten på din mäskplats och stora mängden gör även att Karpen inte behöver röra sig mycket, vi vet jo alla att en Karp i rörelse med ett krokbete i munnen, är en Karp i fara med dagens riggar!Här är vad du behöver för snabbtillverkningen: Gryta, slev, Hampafrön, ingredienserna, frysbagen och så klart kokande vatten. Tillverkningen går fort och det hela sköter sig självt och under processen har du tid till annat roligt.
4 kilo Hampafrön hälls i frysbagen och sen tillsätter du 2 påsar Chillipeppar (100 gram) och en påse stark Curry (50 gram) och 750 gram salt. That´s it och du för en starkt doftande Hampa som fisken kommer att älska.
Vinden och strömmarna sprider budskapet ut i sjön och Karparna är inte sena att följa doftstråket till din plats.

Det är stor skillnad på Hampa och Hampa, ibland är det bara små frön och ibland är det stora som går att få tag i. Jag rekommendera dig att köpa dem stora Hampfrön som är dem bästa, du får en bra kvalité och du kan om du vill använda dessa till krokbeten genom att trä upp kornen på flera tunna hairs och fiska dem över din matta.
Ha alltid en kort rigg vid fiske med Hampa som krokbete och en supervass krok i mindre storlek, då karpen rör sig väldigt lite under sitt födointag över Hampa. Oftast är det bara skal och kross bland dem små Hampfrön och kvaliteten är borta!


Lägg dina ingredienser på Hampan, här är det salt, chillipeppar och den starka Curryn. Blanda ner det ordentligt, så det inte finns några klumpar och allt är blandad.
Nu kokar du upp 10 liter vatten i en stor gryta och när vattnet stormkokar häller du det över Hampan i frysbagen. Du ska se till att vattnet räcker till för att står ett par centimeter över hampan och det känner du med sleven.



Rör om i Hampan så allt blandas ordentligt och sen är det bara att sätta på locket på frysbagen. Låt det stå i 12 timmar och sen är det klart för fiske eller för nerfrysning. På morgonen har alla Hampfrön sugit till sig vattnet och fröna har spruckit upp, på en del av fröna har till och med den lilla grod krypit fram.
Vattnet är nu fullt av kryddor och Hampans naturliga olja och denna blandning går inte av för hackor bland våra små vänner. Jag brukar ha Hampan stående 2 - 3 dagar i detta vatten innan jag använder den och jag sparar vattnet till methodmix och för att soaka gamla torkade boilies som genom att suga till sig kryddorna och oljan, får ett nytt liv.
Så enkelt är det, ska du ut till helgen, så fixa du till din Hampa på fredagsmorgonen och du har ett superbete på lördagens fiske. Har du gamla torra boilies, så lägger du dem i vattnet från hampan i 10 - 12 timmar innan fisket och fiskar med dessa över en liten matta av hampa.
Ingen Karp vid sina fulla fem passerar en matta av Hampa och den kommer att ta dina boilies också, med andra ord, succén är given. Det är med andra ord dags för dig att bli The Drugdealer of the Lake!
One word of varning! Se upp med vatten med mycket störande arter, all fisk tycker om Hampa och du kan få stora problem med Braxen och andra oönskade arter under ditt fiske. Jag tycker att du ska experimentera lite bland alla kryddor som finns i våra butiker, det finns hur mycket som helst du kan prova och vem vet du kanske hittar en superkombination? Hampa fungerar hela året runt, både naturell och med kryddor. Jag föredrar Chilli och Curry, andra Fänkål och Kumin, prova dig fram och glöm inte att salta din Hampa. Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.