torsdag 7 april 2011

Spice Krusha.

Det händer att man vill spica till det lite på stickmixen eller annat, var mindre mängder powder passar in och i köksskåpet hittade, jag en kryddkvarn från Santa Maria och den är perfekt för grejor upp till 4 mm storlek och än bättre om det som ska malas, är mindre än så.Tyväär är den av glas, men du kan skydda den i din pelletshink eller liknande. Kryddor som är hela typ svart, vit och Rosépeppar är enkelt och det går snabbt, likaså Kummin, kryddnejlika mm. Allt mals väldigt fint i denna kvarn, som du inte ska slänga på tippen, spara den och ha den med dig.
Här är själva kvarnhjulet var allt malas och det blir väldigt finmald, vilket gör att aromen spridds snabbare runt ditt krokbete och dessa partiklar, håller doften ganska länge och småfisken sprider ut pulvret.
Här har jag krossat lite 3 mm pellets, för att du ska se hur det hela blir, ett tips är att du använder den färska chillin i matlagningen och sparar alla fröna, som är dem heteste på hela chillin. Torka dessa vita frön och mala ner dem i dina mixer, du får en otrolig styrka på dina mixer och det drar till sig karpen från alla håll och kantar. Du kan behålla det lilla locket på kvarnen om du vill ha allt samlat på ett och samma ställe.
Två kärlekskranka spegelkarpar i Blom´svik, dessa går hela tiden ihop och skilljs inte, no matter what! Båda dessa karpar är lite längre och tjockare än dem övriga beståndet och det är väldigt roligt. Det blir inte lätt att lura dem till hugg, sen ska dem landas också och det kan ha sina sidor ibland. Man kan kalla bilden för: Do you wanna fuck with me?
Igår ramlade det ner i brevlådan och nu kan man fiska, allt som rör sig i gölen och det känns skönt. Förutom Karp och Regnbåge, så kan man fiska efter Gädda med tre spön och det finns grov gädda i Rismåla. Problemet är att dem livnär sig på Regnbågen eller en del av det enorma utbudet av mört, men för eller senare, så kommer denna gädda att kapitulera och det får gärna var mitt bete, den inhalerar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.