Jag hör lite gnäll och jag får många frågor! Gnället kommer från folk, som har köpt sig en påse med 1 kilo 20 mm boilies och man tycker att det inte är så många boilies i påsen!
Förhoppningsvis är det 1 kilo boilies i påsen, när du köper den! Sen går de åt snabbt och ibland så har man bara kanske 25 stycken kvar i påsen och det börjar bli kallt i vattnet eller så tycker man att det inte är lönt att använda dem.
Frågorna består oftast i vad man kan göra med dessa 20 mm boilies, innan de torkar och blir stenhårda som lekakulor. Jag ska passa på att slå två flugor i samma smäll här och ge er ett gott tips.
Här har vi 2 stycken 20 mm boilies, en varm och fin höstdag, karpen går fortfarande på fishmealboilies och allt är okay.Att slänga ut 25 stycken 20 mm boilies, kan med stor säkerhet ge dig en karp och allt är frid och fröjd, men varför inte fånga flera karpar på dessa få beten?
Krossa dina 2 stycken 20 mm boilies, så det ser ut så här, som du ser blir det en ganska stor mängd av endast 2 boilies och nu använder du ett rör till en stickmix och trycker ihop det hela hårt med din tillhörande Plunger och gör en stick av detta boiliecrumb.
Här ser du hur mycket du får ut av 2 styck 20 mm boilies, det blir en ganska stor sticks med mina mått. Sen kan vi ställa oss frågan, vad dofter mest? Vilket sprider mest doft runt ditt krokbete?
Jag hoppas du vet svaret och nu kanske du inser att dem där 25 stycken halvtorra och gamla 20 mm boilies, faktiskt går att använda på ett vettigt sätt.
Boiliecrumb avger mycket mera doft än en hel kokt boilie och det funkar väldigt bra, som det är och även om du inte har en dipp.
Men har du en bra dip, så dippa din sticks till halva längden, det räcker och låt dippen sugas in i sticken och låt den droppa av innan du kastar ut din rigg.
Varför bara till hälften av sticken? Jo, det räcker gott och väl för att dra fram en karp till just ditt krokbete.
Fördelen med att dippa halva sticken med boiliecrumb, är att du ser var det ligger en större boiliebit i sticken och du kan enkelt undvika att få den på krokspetsen, vilket skulle leda till en missat karp.
Trä din rigg genom den odippade delen av sticken och se till att krokspetsen ligger i rent pulver och inte bland boiliebitarna.
En 20 mm boilie av Spice eller fruit räcker gott och väl till en liten stick, som visas här, du behöver inte stora mängder under den kalla årstiden.
Men vad du behöver är doft, doft som verkligen sprider ut sig och väcker karpen, som ofta ligger stilla på bottnen eller strax över denna.
Sommarens 2 x 20 mm boilies är här utbytt mot 2 x 10 mm, sticken är halverad och jag lägger hela sticken i dippen i minst 10 - 15 minuter, innan den läggs ut, det är vinter!
Bäst är att göra detta flera dagar innan du ska fiska, sticken är då genomdränkt av doft och det tar lite längre tid för sticken att lösa sig, vilket är en fördel om du som jag, fiskar på lite djupare vatten.
Tänk även på att det som fångar 90 % av Sveriges karpar varje år, är en rund boilie! Vad är det som är farligt ur karpens synpunkt? Jo, en rund boilie!
Ändra formen på dina boilies och det är så lätt att göra med en 20 mm boilies. Gör den som Barrelshape, fyrkantiga, halvor, mindre oregelbundna bitar eller gör en Barrelshape och dela denna på mitten och använd dessa två bitar på ditt hair med 5 mm mellanrum. - Ligg steget före karpen, inte efter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.