lördag 17 augusti 2013

Kriller Thriller!

Hade lite sovmorgon idag och var nere i Gloryhole vid 7 - tiden, jag lade ut lite Mistral Kriller boilies på högre sidan om hålet och Coconut Krill på vänstra sidan och plockade ihop första spöet och lade ut riggen.

Sen fipplade jag med nästa spö och hade inte en tanke på håven och efter max 4 minuter i vattnet, så hittade en karp, min röda degklump och det bar iväg utav bara hel....

Jag insåg nu min morgontrötthet, men tog det ganska lugnt och drillade fisken en stund och blyet ramlade av i näckrosorna och när fisken kom ut på öppet vatten och stack ut, så fällde jag bygeln och fick ihop håven i en rasande fart och fick sen kontakt med karpen igen och kunde landa den!
Jag brukar alltid ta fram håven mm först och sen kommer spöna i fall nu att och det blev verkligen och det blev verkligen, en aha upplevelse, men sen var jag vaken och fick rätsida i det trånga swim.
Cocosbullarna med Krillsmak låg en bit bort till vänster och där var det lugnt, kanske lite för djupt med sina nästan 4 meter, lite tveksam var jag till detta, men man måste prova.
Krillerbullarna låg bara några meter ifrån mig, men ingen fisk märker att man sitter där och djupet är runt två meter och dem håller sig nere med den fina frukost som jag serverade.
Det blev lite gamla saker som fick jobba idag, Daiwa Amorphous och mina gamla Shimano Triton Sea Spinn, men lina var ny och det är det absolut viktigaste.

Ett par gamla gnälliga Fox MMX - larm hängde med och spöna räddades av var sin rodsavers, lika bra när man fiskar i sidled och har fullt av rötter och näckrosor i kanten.
Bait of the day var detta! Inbakat in Mistral Kriller Paste ligger det en 15 mm Krillerboilie, allt för att locka och locka det gjorde det, såpass att jag inte hann med riktigt.

Jag kommer med ett inlägg kring detta med Paste, hur du gör och även att du kan göra egna pop - ups på plats av Mistrals Paste. Ganska nyttigt att veta om man har en burk och befinner sig på en plats, var ett flytande bete behövs, räddningen finns och inom kort ska jag visa dig den.
Här har vi snabbisen, som inte kunde vänta tills den gamle hade fått fram håven. Mangotsson kom ner och hjälpte mig med vägning och fotograferingen och jag är ytterst tacksam för detta Fredde!

Jag kommer även inom snart tillbaka till denna fisk, som jag reparerade för ganska exakt 2 år sedan och ett bättre bevis för att ALLA skall ha anti-septiska medel med sig, finns inte!
Vikten blev fastställd av Fredde till 8,530 kilo och jag var ganska nöjd, det skulle även komma ett take på Coconut Krill och det visade sig vara en mindre fjällkarp, som fann tycke i dem, sen en slemmig flatfisk på pastan och sen gav jag upp och flyttade på mig.
Här är det dags att säga adjö till fisken och den var mer, än ivrig för att komma iväg, men först ska den stå på rätt köl, innan det är dags att släppa taget.
Här kom sista hälsningen till mig och det var dags att rengöra glasögonen, men det njuter jag bara av. Det var ändå varmt och kvavt, så lite vatten skadar inte, dock kan man bli rostig i halsen, om man dricker vatten har jag hört!
Sista rycket och alla var glada och nöjda, gladast var nog fisken som fick sin frihet. 4 minuter! Det är bra det! I morgon bitti ska jag bara öppna boiliepåsen och lägga den på backen, dem kanske simmar upp och tar för sig? Bara att hålla upp fisken sen för kameran - det känns lite väl bra ibland, men så fungerar bra beten!
Jag provade vid Grönvägen ett par timmar och jag såg 4 karpar, som lullade runt i ytan mellan alla näckrosorna, men precis när jag skulle ge upp, så kröp det på en 2 kilos spegel och efter den gick cykeln hem fort, kan jag säga!

I morgon är det bara att köra på, det kommer flera karpar! Vädret börjar bli bättre och idag när första karpen kom, var himlen svartare än Satans själ, men något regn kom det inte, fast det vore bra.

Jag mäskade på 3 ställen innan jag åkte hem, så lite har jag att roa mig med under morgondagen och jag tror inte att jag kommer hem lottlös, men man vet aldrig, kanske kryper dem upp till påsen med dem väldoftande coconutbullar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.