fredag 31 januari 2014

Ha förtröstan, vi går mot bättre tider!

Ironisk nog, så vräker just nu snön ner igen över min region, här i östra Småland och i morgon ska det blir en gråmulen dag igen, men på söndag blir det solsken.Ibland undra man hur väderfenomen bara hinner med!

Med andra ord inget nytt i vädret, men oavsett hur det ser ut nu ute i naturen, så vänder det snart och vi går mot bättre tider. 

Jag tänkte ta lite om mina sista pass i den lilla dammen, lite bilder hur det blev, med isen som kom och den lilla fjällisen, som skulle bli min sista fisk, innan locket definitivt lades på och stoppade mig.
Decembermånad hade två gånger is som lades sig och som sen gick upp igen, det försvårade mitt fiske, men jag mäskade och fiskade på annat håll.

Detta höll fisken i rörelse och det gav fisk under hela månaden, under de pass jag lade i dammen, mest var det fiske mot buskage och djupare avsnitt i bottnen, som gav utdelning.
Första snön som kom lades sig och jag var i Linnéasjön denna soliga dag och tappade en större karp och man knäcktes lite i sitt självförtroende, men jag skulle sedan få min fina revansch genom att landa Halftail och flera mindre, men fina spegelkarpar.

Snön försvann innan jul, men kom igen med råge och självklart just när jag fiskade i den lilla dammen och så här såg det ut denna gråa snöfyllda dag, var jag lyckade att få en karp och även att tappa en sent på eftermiddagen.
Tredje isläggningen kom och den blev tyvärr permanent och den ligger kvar, jag kom tidigt denna frostiga morgon och isen hade redan ett bra grepp på vattenytan och jag kunde bara sitta med kaffet i hand och se hur isen bredde ut sig.
Min mäsk denna dag var gamla fishmeals, som hade fått en soak av fruktdipp och en 350 gram påse med Anis seed hemp blandades ner och det serverades under två buskar via en skopa och min väntan kunde börja, en väntan som jag trodde till 100 % skulle sluta i en blankning denna dag.
Det skulle bli en sista fisk från dammen innan isen stoppade mig och den föll för en liten 12 mm pop - up. En gammal burk med SBS pops, som jag tror var typ Strawberrys, de hade fått sig en tvätt i Mistrals Orange Choclate dipp och blev som nya och den lilla fisken fann tycke i dessa beten och sen var det över.
Det kommer sol och värme över dammen snart och över alla andra vatten, vi går mot bättre tider och snart kommer vårvärmen, friska vårvindar och där solen ligger på ska vi fiska och få våra abstinensbesvär kurerade, ha förtröstan mina vänner, vi går mot bättre tider!
Våren kan vara en seg period att vänta på, men den som väntar på något gott, kan vänta länge, som runnet som kom i samma sekund, jag tog bilden.

Spötoppen vek sig, någon hade hittat en liten snowman under buskaget på andra sidan, denna kväll, så det kommer att vända snart!
Gamla vatten ska fiskas igen, för mycket snack om fiskeförbud mm höll mig borta, det var inte riktigt så, man vill helt enkelt inte ha mig där, efter mina framgånger.

Det gick till och med fram en idiot, som spände ögonen i mig och skrek: - Du ger dig inte! Jag svarade kolugnt: Neeej och samtidigt fick han en frågande blick.

Vilket stolpskott! Han ville inte att jag fiskade här eller så var det han, som stod sist på bandet, när man delade ut hjärnor!

Jag skulle få uppleva att tappa två riktigt stora fiskar i detta vatten och det hände samma morgon i mångas vittne! Hade jag bara haft braid på mina rullar, så tror jag att jag hade kunna ha vänd dem båda, innan dem kitade rakt in i vassen. So I`ll be back with braided spools, Mr Brianless! See ya!
Här en väldig fin feature och jag vet vart mina beten ska placeras, det är inte svårt att luska ut eller hur? Jag vet även vilka beten, som ska läggas här med en viss spridning och det kommer att ske med en Throwing stick.

Vet du vilka beten du ska ha under denna säsong? Inte det! Här är ett tips: Spara in lite på ölen och pizzorna, stanna hemma åtminstone en utekväll med grabbarna, skit även i bion och ta en titt på ...
... denna bild, som jag brutalt och utan att ens fråga, nallade från metebolagets sida! 3 kilo boilies från Dynamites Carp - tec, som är så instant.

Dessa ready mades är så fulla av färg, attraktion, föda och doft att du inte ens behöver mäska med dem, de fungera överallt och under alla årstider.

Läs mera på: www.metebolaget.se de finns redan hemma och det är nu, just nu, du ska lägga upp ett lager med beten, det blir inte billigare än så här! Vi går mot bättre och billiga tider snart är det vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.