lördag 8 april 2017

Vi tar tempen idag!

Vart är vi på väg i dagens Sverige? Mina tankar går till alla drabbade i den katastrof, som hände i huvudstaden under eftermiddagen igår. Totalt vansinnigt dåd och jag ska inte gå in på mina egna personliga meningar i detta, men Sverige viker INTE ner sig!

Hockeyn blev inte som jag hade räknat med under match 2 mellan HV och Malmö, det blev en uddamålsseger, men för fel lag och det har vi nu rättat till med råge i 4:e matchen igår och de röda örnarna är i brygga, men som sagt pucken kan stuttsa hur som helst, men med två hemmamatcher kvar, så tror jag Malmö får ge vika denna gång, kanske redan i morgon kväll?

Mitt fiske? Nja det går verkligen inte som jag har eller hade tänkt mig, men jag är ute och mest av tiden går med att ta bilder på alla grejer som ska recenseras och en väldig intressant produkt för mig och troligen många andra är Prologic nya Markerfloat med inbyggt thermometer, som jag testade igår:
Prologic Substrate Finder Thermometer.
Flötet ser ut som ett vanligt markerfloat, men det har förmågan att kunna visa 5 olika vattentemperaturer från bottnen och upp till ytan eller vad du önskar för djup och det fungerar väldigt bra och du kan memorera detta. 
Kan vara en super effektiv produkt?
Något tyngre på grund av batteriet och elektroniken, men det kasta bra och långt, fast jag personligen tyckte att vingarna var lite små i förhållande till flötet. Bra färg som syns bra under alla förhållanden.
What you get!
Jag provade flötet på ren botten och på platser med weed och det stiger upp på grund av den höga flytkraften. Jag ska säga att batteriet som är ett 6v 4A76 är inte så vanligt, men går att beställa hem inom en veckas tid och jag fick vänta på det.
Bruksanvisningen för detta kombinerade flöte.
Här är en klar och tydlig beskrivning på Engelska som visar dig hur du ska använda flötet. Lite kort handlar det om att du monterar batteriet och starter det hela och sen kastar du ut på tilltänkt plats och efter 45 sekunder har du t ex bottentemperturen, sen ger du ut  1 meter lina och väntar 45 sekunder och på detta sätt kan du avläsa vattentemperaturen och se vart det är varmast och det kanske är där du ska ha din Zig bug ståendes?

Jag tänker även på situationer, som när man har det berömda drömpasset med massor av fisk mm, då kan du efter under tiden du packar ihop, kolla tempen och se temperaturen på platsen, men var det därför karparna gick loss? Eller om du vinterfiskar, inget händer under mån - torsdag, men fredag mellan 08.00 och 09.00 kommer det plötsligt 2-3 snabba fiskar, ut med detta flöte och se om tempen har ändrad sig, det kan ge dig en fingervisning om när du ska fiska eller inte.

Jag har tyvärr inte priset på detta flöte än och jag ska återkomma med det och flera av mina idéer och även vikten på flötet, det är betydligt tyngre än de vanliga. Så du lär höra mera om detta i framtiden. Använd det som vanligt på ett Feature finder set - up och ha din lina klippat upp på spolen efter användning, så kommer du snabbt på rätt plats under nästa pass på platsen.
Prologic Last meter markerfloats.
Markerfloats i 3 - pack från Prologic, bra! Men inget nytt här inte, jag gillar dem på grund av storleken och diverse användningsområden t ex: markerflöten, som nödsituations surfacecontroller låst med 2 - 4 SSG-hagel och som Abborre, Gös och Gäddflöte med mindre betesfiskar och som en lösning för det glömde deadbaitpencilflöte som tyvärr glömdes hemma.
Jag gillar dem, dock borde det gröna ha varit gult!
Jag hade önskat att det gröna flötet hade varit i en gul färg, det gröna syns, men inte lika bra som ett gult var man har solen i ryggen, kanske något man kommer att ändra på i framtiden.

Som sagt jag har massor av grejer och bilder som ska recenseras och det kommer fortlöpande så fort jag har tid, det gäller beten, spön, rullar, tillsattsar, brolly and God knows what, so keep your eyes öppna! Skitfiske på er, våren är här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.