söndag 4 augusti 2019

Nu hade jag en stund ...

Äntligen ledig och sitter med en kopp kaffe framför burken och har tid att skriva lite. Jag skrev senast att jag hade ont om tid och så är det eller vad sägs om en dags ledighet under julimånad! Så har det varit och man har fått anpassa sig efter detta, nytt jobb och mycket att lära sig och ta in.

Fisket har blivit lite lidande, men inte mer än, att en och annan morgon och kväll har spenderats på bäst tänkbara sätt. Vattnet är Scoutstugedammen, som ligger 15 meter från det Demensboende var jag nu jobbar och varje rast har jag varit nere och lagt ut beten som majs, pellets och brödbitar.
6 fots territorium, svårt med annat!
Allt har inte gått enligt mina planer, det tog en bra stund, faktiskt flera dagar innan jag såg fisk i rörelse i det igenväxta vattnet, men med tiden framför mig och tålamod, så skulle det bli lite enklare att skåda fisk och så småningom kunna presentera ett bete för dem.
Damen är nästan helt igenväxt. 
Vass, näckrosor och framför allt Naten, som täcker det mesta av dammens yta, har gjord det väldigt besvärligt att ens kunna få ut ett bete på rätt ställe. Majs och pellets användes för att flytta fisken, som inte gärna lämnade dammens grönska, men det lyckades dock till slut, om än inte helt.
Tuff terräng.
Ni ser själva hur det är på dem flesta ställen och det är här fisken smyger runt under bladen och att landa dem är en ganska fantastisk upplevelse.

Träden och buskagen runt dammen är tät som en jungel och ända sättet att kunna röra sig något så när fritt, har varit med ett litet kort stalkingspö på 6 fot och en super tunn och stark braid, som skär växternas stjälkar.
Bästa brödet enligt min mening.
Krok storlek 4 av Twister typ och majs, bröd och fake floaters som beten, resten är slit och dra tills fisken är i håven. Man kan inte ge dem en millimeter lina, då sitter dem fastkörda i grönskan. Med andra ord jungelfiske!
Som en nyslagen mynt.
Det har inte varit enkelt att presentera ett bete bland alla bladen, men ibland får man till det och denna vackra fjällkarp tog för sig bland mina brödbitar och sen var det dags för krokbetet.
Fake bait.
En del av karparna har otroligt nog inte bryt sig om bröd, men pillat försiktigt på lite större floaters, som jag har gett dem och jag har använd Enterprise Tackle stora Fake Dog Bisquits som bete med lite doft och det har funkar bra.
Tagen på fake floaters.
Vad jag egentligen har jagat i dammen är en 8 kilos fjällkarp, som jag hörde hade satts ut förra året, jag har sett större fiskar, men det hade varit inne i värsta växtligheten och det har inte varit läge för att fiska på dem, lite får man faktiskt analysera innan man provar.

Ingen mening att skada en fisk som man inte får upp. Ingen fisk ska skadas bara för att vi måste till varje pris fånga den, man får sina chanser förr eller senare.
Gammal fisk, hur många finns det?
Jag skulle få en större fisk en morgon, men den ser lite gammal och sliten ut och jag undrade om det var den som hade satts ut. Jag ställer mig även undrande om hur många karpar det finns i detta lilla vatten?

Var denna 8 kilos fisken?
4 dagar senare, en sen kväll, var jag knappt kan skymta min brödbit, ser jag rörelser i närheten av brödet och avvaktar.

Jag ser inte nappet, men ett plask bland Naten och spöt håller på att rivas ut mina händer! Karpen går fast som vanligt och jag känner att det är lite tyngre rörelser i spöt och efter kanske 15 minuters krig, så får jag den i håven tillsammans med 30 kilo weed.

8,8 kilo visar min super samson och jag tror att det är den rätta fisken som sattes ut, men kan ha fel. Inga andra synliga krokmärken i munnen och helt felfri, precis som det ska vara och med tanke på fiskens fina kondition, så finns det föda för dem.
Putin började tidigt!
Det var allt för denna gång omkring den lilla dammen, jag fortsätter att ge dem lite föda då och då och tittar lite på andra vatten i min närhet och få lite då och då under mina korta pass.

Nu till frågan: När började Putin att röka? Är det inte han på ciggpakken? Stora likheter i alla fall ...
Ha det gott därute och jag önskar er alla skitfiske, samt lovar att det inte ska bli så långa pauser här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.