torsdag 12 december 2019

Bivvy/Splash matt och 50´´ Camo Umbrella från Next Genneration Tackle.

Först och främst vill jag be om ursäkt för bilderna, som är tagna hemma, jag gillar inte sådana bilder, då det är bättre att visa sakerna utomhus i sin rätta miljö och var dem visas på ett helt annat sätt. Grunden till detta är att jag har legat sjuk i tre veckor och jag hoppas ni förstår och att ni ändå ser fördelarna med dessa två saker från Karpfiskebutiken.
Bra skydd mot dina rullar och indikatorer.
Först ut är en fin liten matta som du kan ha i ingången till din bivvy! Om det är så viktigt, vet jag inte, då jag väldigt sällan har golv, verken fast eller löst och lite skräp får man tåla.

Vad jag däremot inte klarar av är skräp i mina rullar eller på mina rörliga indikatorer och jag har varit där! Jag har upplevt runs mitt i natten, var mina Monkeys på den tiden fastnade på pinnen och man visste inte vilken spö runnet kom, annat än larmets lampa och att stå urvaken mitt i natten och lossna en Monkeyclimber för att kunna lyfta spöt. Och  jag har upplevt  spolar som inte har kunnat rotera under ett run, på grund av sand och annat som har stänkt upp, det vill jag inte vara med om.
Tar väldig lite plats.
Denna matta löser dessa problem och vill du ha en dörrmatta, så tycker jag du ska välja en bit lastbilspressening. Varför? Jo denna matta från NGT har ett större område med neoprengummi och det slits snabbt med stövlar eller kängor, vilket en pressening klara galant, du väljer!

Denna matta tar lite plats,längden är 90 cm och breddenär 60 cm, ihoprullad blir den max 15cmi diameter och det får du plats med. Mattan har 4 stycken pegging points var du sätter fast den i marken och den har två elastiska band som låsning efter du har rullat ihop den.
Under Podden eller som ingång till din Bivvy?
Mattan torkar ganska snabbt efter ett skyfall och för priset av 159 kronor är du på den säkra sidan och har antingen rent kring dina spö eller i din Bivvy, med andra ord en bra investering och skydd mot dina dyra rullar mm.
Namnet och färgen.
Vi har alla blivit överraskat av vädret under vårt fiske, Jag fick hem detta 50 tums parasoll med stormsides och såg flera fördelar med det. Priset, vikten och framför allt hur snabbt du skyddar dina grejer, när han däruppe öppnar kranen.
Paketet: Litet, smalt och väger inte mycket.
Den låga vikten gör att du kan enkelt ha med dig detta skydd, oavsett om du fiskar på en plats efter karp eller gädda. Den låga vikten gör att du enkelt har det med dig under rörligt fiske efter Färna mm och du sitter skyddat med dina grejer.
Uppsatt hemma.
Här uppsatt i hallen hemma och du ser utrymmet du har till ditt förfogande. Jag kommer att använda det för dagfiske, ska man stanna flera dagar eller över en helg, så föredrar jag Bivvy eller Shelters som är kraftigare, men för en övernattning i regn och rusk eller en fin helg under sommaren, så räcker det gott och väl.
Pegs och Guyropes.
Det finns 8 tältpinnar och 4 guyropes i paketet och det klara du dig med, jag har dock bytt ut dessa pinnar mot så kallade Bivvypegs som sitter bättre i marken.

Det finns två stycken 6 mm glasfiberpinnar som håller upp det hela och dem är okay också, ska dock säga att vill du så kan du ha stormsticks, dem passar också.
Låsningen av parasollet.
Skruva bort skruven och fäll upp parasollet och skruva tillbaka skruven och allt är säkrat. Du får mera rum och skruven är inte i vägen för dig när du sover eller sitter.
Knopp, montera ett Guyrope här för extra säkerhet.
Vad du bör göra är att du skaffar en grövre lina som du monterar i knoppen och sen en Bivvypeg som ska ner i marken, då är du säker på att en kraftig vindby bakifrån inte lyfter på taket.
Pegging points.
8 tältpinnar och 8 pegging points ser till att parasollet står fast och stadigt. Jag gillar camofärgen och jag gillar att man kan få det hela väldigt lågt med vanliga teleskopiska banksticks om vädret blir helt galet.
Hela kittet.
Här är kittet i sin helhet, ett bra skydd den dagen vädret överraskar dig under Färna eller gäddfisket. Vikten är ca 3 kilo, priset ligger på 450 kronor, längden ca 125 cm och som du såg innan så blir det ett smalt paket ihoprullat. Bagen till parasollet är väl tilltagen och det är inga problem att plocka ner även när det är fuktigt.

Denna recen blev inte som jag hade tänkt mig, men jag återkommer med mera kring detta härbärge när jag tar med mig det ut. Framöver blir det flera recen på saker och till dess önskar jag alla skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.