onsdag 26 februari 2020

NGT`s 3 - Rod System.

Vi vet nog alla hur tufft det kan vara att få ner banksticks, så spöna står ordentligt fast och snyggt. Vi vet att det blir än värre med typ sex stycken sticks, som ska hålla 3 spö uppe under fiskets gång!

Det finns flera lösningar på detta och flera firmor har dessa kit och nu har NGT igen varit i farten och gjord samma sak, men till ett helt annat pris och detta tittar vi lite närmre på och skulle du bli sugen eller bara rent av vill ha 2 av dessa kit och i framtiden slippa alla bekymmer, så knackar du bara på hos Karpfiskebutiken och för ca 600 kronor är ditt problem löst!
NGT´s 3-rod Adjustable System.
Där hittar ni denna och flera bilder på detta kit och jag ska påpeka att man behöver två av dessa system och det blir super stabilt, snyggt och kostar inte skjortan. Nu ska vi titta lite i sömmarna och se vad du får för pengarna.
Fasta 30 cm Buzzer bars med Aligners.
Allt jag beskriver är alltså 2 kit. Det är gjord i rostfritt stål, men jag känner att det lutar mera om kromat hård mässing och det är helt Okay för den slanten och den performence man får. Avståndet mellan dina sticks blir ca 15 cm.
3 Rear Sticks Justerbara på höjden.
Alla sticks är 20 cm långa och den teleskopiska delen är 15 cm lång. Du kan ha dina spö ca 35 cm över marken och ändå ha en otrolig stabilitet.
2 Stabilizers och 2 Ground sticks.
Den delen på Stabilisatorerna som ska ner i marken är 8 cm och Ground sticksen är 13 cm långa, varav 12 cm ska ner i backen, då Stabilisatorn skall få rum och skruvas fast på den tjockare delen av Ground sticksen.  (se bilden nedan)
Aligner till Ground Sticks.
Det finns en Aligner på Buzzer Baren som ser till att allt sitter fast och blir stabilt, skruva gärna fast dem efter avslutad fiske, så dem inte försvinner under transporten.
Aligners till dem justerbara front/rear sticks.
Buzzer baren har tre stycken Aligners som stabiliserar varje front/ rear sticks. Allt blir stabilt och snyggt uppsatt.
Aligners överallt och teleskopiska sticks.
Bara att skruva ihop och justera allt, så det sitter som det ska och sen trycker du bara allt ner i marken och det står fint, rakt och snyggt. Inget kan välta kull och hur hårt än karparna sticker iväg, så står detta kit pall för det.
Aligners till larmen och eventuella hockeysticks.
Aligners finns för larmen och dina synliga indikatorers montering, oavsett vad dem än må vara, så allt sitter rakt och fint.
Den teleskopiska delen.
Här ses den teleskopiska delen i sticksen, innerdelen är rund och låsningen är bra. Jag hade dock önskat att dessa hade en platt sida som gör att dem aldrig kan vrida sig i sidled.
Kan även användas med Stage Stands.
Skulle du ha ett par av dem så kallade Stage Stands, så kan du i princip fiska vart det passar dig, från plattformer, bryggor eller närmsta träd, bara det ligger ner! Min sammanställning av det hela är att priset är riktigt bra, det blir riktigt stabilt och framför allt stabilare än om du köper en Rod pod för 600 kronor.

Jag hade gärna haft detta i ren rostfritt stål, men där kommer priset och vikten in i bilden. Lite platt utformning på innerdelen av sticksen hade varit kanon, men det är bra, stabilt, snyggt och det håller livet ut, samt att priset är väldigt bra. Jag har monterad fästen för mina Drop-off indikatorer och den ska med ut på nästa gäddfiske. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.