tisdag 22 juni 2021

En kom nära och en långt ut!

Det var ett litet tag sedan sist, men moppen är nu körklar och det är skönt, sen var det lite kring avbrutna spö som kom och det ska lösa sig. En vurpa med cykel gjorde att lite grejer skulle fixas till och det är klart. Sen har det varit fiske i denna rent ut sagt jävla värme och även det har löst sig, karparna har nappat, men värmen börjar även att göra dem slöa. Video jag lovade med lek är nog lite för stor, men jag ska nog lösa det och då får ni se den.

Jag har provat olika tider på dagen, allt från eftermiddag, mitt på dagen och kvällspass och det är dem tidiga mornar som ger fisk, då fisken är aktiv och det går att vara ute en stund utan svettas till döds. Bra med fisk har det blivit, men man får jobba för dem och på den vägen är det.

Den berömda Udden, var många har fångat sin första Karp.
Linnéasjön hyser ganska många Fjällkarpar och dessa är väldigt försiktiga, dem tar blixtsnabbt, dem ser enkelt en braid i 0,13 mm och dem håller sig utanför växtligheten, så att gömma linan är svårt.

Jag vet att en tyngre Floatbubble, kortare tafs, mindre fakedoggy och mindre krok, kommer att lösa problemet framöver. Detta ligger redan klart för montering inför nästa pass!

Väl på Udden, så jävlades dessa fjällisar och jag hade 5-6 snabba kontakter, men ingen fisk som krokade sig eller som jag kunde sätta kroken i. timmarna gick med denna frustration och sen börjar växtligheten att röra på sig och så klart längst in, var den är som värst.

Wychwoods Agitator 10 ft ännu ett av deras grymma spö.
Ok, på det viset! Min 10 fotare från Wychwood kom fram, betet placerades och jag stod i vatten till knäna, ända sättet att kunna få betet där karpen befann sig. Fiskens första försök blev inte bra och jag såg hur min stora Dog Biscuit rullade över fiskens nos och jag höll mig kall och lät betet ligga kvar.

Karpen vänder och kommer igen mot betet och denna gång missade verken Karpen eller jag och än en gång avgick jag med segern. Lite vatten på fisken och en snabb bild i Korum mattan och sen var det avgång på badplatsen. Jag lägger ut mera beten, men inget händer och jag går runt och letar längs kanten av sjön.
Anacondas Bomber Spod Rocket.
Jag sitter på en bänk helt slut av värmen och ser att flera Karpar skräms i ytan av kringflygande måsar. Det är precis vad jag behöver och jag tar mig snabbt ditt.

Jag ser dem cruisa ca 50 meter ut och nu kommer testet av Bomber spodden från Anaconda, spöt är bara att sätta ihop, på med nyheten och fylla den med floaters.

Den kastar som en dröm och flyter fint, 18 cm lång och gjord av ett stycke plast, vilket jag tror att det gör den okrossbar vid normal användning. Priset är 139 kronor hos Karpfiskebutiken.

Perfekt för floaters mm.
Rostfria detaljer och den kurviga formen gör nog sitt till att den kastar långt, känns som den svävar längre under kasten. Av minst 50 kast med sand, så öppnade den sig alla gånger, så det är nog ett bra köp.
Går det inte med brunt eller gult, så ändra färg och smak.
Karparna åt, men mitt krokbete, det ratade dem! Jag testade med olika färger på foam, men nej! Den svaga vinden drog ut mina beten och kastavståndet var inga problem, men att se krokbeten, det var svårt och det vill jag alltid ha koll på, fast en del fisk krokar sig mot tyngden i Floatbubblan.
Fukta ditt bete och lägg det i burken och skaka om.
Lösningen blev denna orangefärgade pulver med Aminosyror, som kanske skulle locka fram någon nyfiken rakare? Färgen är jo bra på långa avstånd och fisken ser den bra, så varför inte testa, det har funkat förut.
Pulvret fastnar direkt.
Pulvret fastnar direkt och sen doppar man betet i vatten och ett skal lägger sig runt betet och detta kan man upprepa tills du har en handbolls storlek ... Skämtar lite, men ditt bete flyter och jo mera du dipper och doppar, jo mera kastvikt får du för typ frilinafiske.
Doppa i vatten och sen i pulvret och så bygger du upp ditt bete.
Väl ute på plats mellan Karparna, så var en framme och virvlade runt lite och det tog nog 5 minuter innan ytan exploderade och en av dem hade gjord bort sig.
En återfångst, senast vi sågs var den 11 juni - 21.
Fighten var både härlig och lite nervig, området i södra delen av sjön har en del växtlighet som fisken ville kyssa, men det gick vägen och dagen andra kunde läggas på mattan.

Jag flinade lite, när jag såg fisken, det var inte länge sen vi möttes den 11 juni, men så är det nu, den gjorde mig nöjd än en gång, den togs på en liten nyhet och 80 meter från land. Spodden testades och Mitt Extricator MLT floater spö från Wychwood fick än en gång kröka ryggen lite. Härligt och jag önskar er alla skitfiske i värmen, glöm inte att dricka ... Eh vatten!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.