söndag 19 september 2021

Tack och stort grattis Andreas!

Natten var kall för årstiden, 4 september, 5 grader enligt mätaren! Men fiska det skulle jag och det i väntan på finbesök från Karlskrona. Under en tid hade Andreas och jag kacklat via mejlen, han ville fånga sin första stora karp från Linnéasjön. Han hade för i tiden fått en karp från en liten damm, en firre stor som en handflata och detta skulle vi minsann ändra på.

Andreas hade jobbat i Nybro och varit och tittat på sjön och även på denna blogg och jag tackar för dem fina vitsorden och kunde glädjande konstatera att vi skulle träffas och förhoppningsvis lyckas med en karp till honom. Alla grejer var Okay, fast lite gäddspön fick duga och det gör det, baitwise hade han köpt Fruit Beast och då är saken biff, kommer det bara en karp förbi så ... 

Det gäller att vara tidigt ute!
Då mitt lilla hak under hela veckan hade utlandsbesök, så var jag tvungen att komma tidigt och det första jag fick göra var att vispa rent platsen från solroskärnor och ta bort staketet av "spöhållare" och sen lite tid på städning, men sen kunde man röra sig fritt!
En fin och trevlig dag tar sin början.
Grejerna fann snabbt sina platser, kaffet kom fram och min väntan efter första Karpen och grabbarnas ankomst. Kaffet värmde gott denna kyliga morgon.

Andreas kommer runt 8 - tiden, men ingen Dennis, denna herre dök upp lite senare och hade ont i håret efter fredagskvällens håll igång, men, men dem var här! Innan Dennis kom, pratade vi lite om Karp och hur och vart dem skulle fiska och hur långt ut.

Jag trodde att dem skulle sitta vid Hemmet och nämnde för Andreas att dem skulle fiska halvvägs ut till bojen. Efter en stund såg jag ett tackel flyga ut i sjön och insåg att detta var fel. Dem satt inte vid Hemmet, utan i det lilla Kryp-in, jag hade haft stora framgånger.

Andreas fick se hur det går till.
Andreas är borta och ordnar grejerna och 09.10 hör han mitt larm och kommer över och får se hela proceduren kring att fånga, landa och hantera en Karp och vidare till återutsättningen. Han var nog lite lyrisk och jag tackar för hjälpen med bilderna!
Varför behöver det bli såhär?
Karpens mun var inte av denna värld, så pass dålig att jag fortfarande inte fattar hur den fick min wafters i munnen. Detta går inte att göra något åt tyvärr. Man behöver inte råhala in en fisk, ta den tid det tar och behandla dem väl.
Ett måste, så skaffa dig ett kit!
Som Karpfiskare har vi dyra grejer som spö, rullar, larm mm, men väldigt många har inte dessa kit, som kan rädda en fisk och det är sanslöst dåligt, dem kostar inte mycket, men man skiter i det tyvärr och kallar sig Karpfiskare!? Fucking ofattbart, då vi alla vill fånga fina vackra och framför allt hela fiskar!
Den skulle tyvärr bli min ända denna dag.
Timmarna går och det vill sig inte, Karpen blir allt som händer på min plats. Grabbarna ändrar avståndet och allt känns betydlig bättre och jag hoppas att Andreas ska lyckas.
Vinden kom och så även 7 Kanoter!
Framåt middagstid börjar det komma lite vind, kanske kan den hjälpa oss lite i jakten? Förhoppningen dog totalt lite senare, när 7 Kanoter med gapande barn, kom ut på sjön.

Dem kom som tur är aldrig in över våra riggar, men varje gång man tog ett tag med paddlarna så slog dessa mot Kanoten och det störde nog fisken om vi hade någon framför oss.

Vi ångrade på och jag höll tummarna.
Kanotisterna lade av efter en timmes tid och lugnet lade sig, vi körde på, dagen var inte slut än och chansen fanns. Jag hade märkt att antalet runs hade minskat en del, var det alla linor under veckan, livet bland beduinerna eller hade dem börjat att söka sig mot djupare vatten? Det kändes lite som det började bli ströfiskar, lite här och där.
Dennis och Andreas satte sig i mitt gamla Kryp-in.
Mitt i mina tankar kommer det ett SMS med en bild! Andreas hade lyckats att fånga en Karp, så jävla roligt och ingen var gladare, verken i Nybro eller Karlskrona, jag lovar!

Fruit Beast hade gjord det igen, ett otroligt bete och glädjen var stor! Tyvärr hade denna Karp en lina runt munnen och man fick klippa bort den. En tunnare lina och vem fiskar med sånt?

Andreas med sin karp, glädje och nollan spräckt!
Jag ger upp lite tidigare än grabbarna och 3 minuter innan jag ska åka, går jag 30 meter bort och säga hej då till Andreas och Dennis, när jag kommer tillbaka till platsen, så står där redan en blatte med ett teleskopisk karpspö och en hink med bröd ... Den ¤##¤# måste ha suttit och spanat på andra sidan sjön!

Vi lyckades båda denna morgon, Andreas fick sin första Karp från sjön, den var större än handflatan och jag kan glädjande nog skriva att han sitter i skrivande stund vid sjön, med sina Fruit Beast och på samma plats och lyckades igen med en väldig vacker fjällkarp, den föll för en pop-up.

En fisk som fick svetten att pärla sig under fighten, stort grattis min vän! Alla andra önskar jag skitfiske! Nu ska jag börja planera min senhöst/vinterkampanj, de ni!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.