söndag 9 juni 2024

Test av Grappler krokarna från Korum stallet!

Jag gillar att testa nya saker, men inte riktigt när det gäller krok, där håller jag mig mest till vad jag vet håller. Men så finns det alltid undantag, som i detta fallet och Korum´s Grappler kom under luppen och sen skulle de testas och det rejält.

Fin form, lite get in - stay in form, tunna, men starka i godset och suverän skärp, samt lite vridna också, så det skulle bli spännande. Jag gillar mer krok med rak spets och lite in-turned eye för mitt fiske på ytan, men låt oss se!
Test av Korum`s Grabbler krokar.

Jag har alla storlekar hemma och började med mellan storleken 8 för min Fake Dog Biscuit och den låg lagom lågt på ytan, Karparna kan skygga mot lite för högt flytande beten, bara så ni vet.
Valet blev en ganska tuff plats.

Platsvalet för detta test blev en plats med allt som kan gynna en Karp under fighten, växtlighet, grenar, buskage och även en liten udden, som den kunde gå runt. Med andra ord ett bra val för att se om kroken skulle hålla.
Skulle gamla Bettan få morgongympa?

Något som jag vet håller i alla lägen, är mitt gamla Century Stalker Stealth med sina 10 fot och testkurvan på 3,25 Lb och jag hoppades på ett positivt take och att "gamla Bettan" skulle få jobba lite denna morgon.

Det tog en liten stund innan vassen började röra på sig, Karpen tog bara för sig av de floaters som hade drivit in i vassen och ytterliga en stund gick innan jag lyckades få ut den från vasskanten. Den kom ut och den fick lite mera att tugga på och sakta men säkert sjönk garden och den började ta lite mera normalt och det var dags att placera betet med den nya kroken.

Jodå! Både Grabbler size 8 och Spöt höll för trycket!

Den kom, den tog och jag segrade! Karpen, en testoronstin hanne gjorde sitt absolut bästa för att få sin frihet, jag lovar! Den var även helgalen i håven och på mattan och jag är fortfarande förvånad att jag lyckades med en bild på Karpen, var den för en gångs skuld höll sig lugn.

Gamla Bettan fick sin morgongympa, kroken höll och visade inga tecken på svagheter och jag gillar dem, har även testat storlek 6 som så klart håller och även storlek 10 med Bolt Machine och haft flera hårda och tuffa fighter och inte tappat någon fisk på grund av krokarnas form. Du kan lite på dessa krokar för ditt ytfiske, fast de egentligen är gjorda för specimenfiske efter Sutare, Barbel och Braxen. Ha det gott därute, så kommer det mera här framöver!  


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.