Det är dock lugnt, jag har efter dagens slit varit och gett dem lite godsaker och dem lovade att hålla sig kvar på platsen. Sen är mina barn faktiskt viktigare än en karp, fast det finns dem i min omedlbara närhet som ser annorlunda på det påståendet!Det flöder fortfarande friskt i dem Smålänska skogarna och vart allt vatten kommer i från vet jag inte, alla sjöar är isfria. Man kanske reglerar en del större vattendrag uppåt i systemet? Fisken är dock i rörelse var det är lugnt och var solen förmår att värma upp det ett par grader mitt på dagen.
Starbaits Tuna Max är inget jag ska testa än, det är fortfarande lite för kallt för att man ska få det bästa ut ur fishmealprodukter. Jag väntar tills vattentempen närmer sig 10 - 12 grader och sen blir det nog lite rock "n" roll på dessa nyheter.
Enorm doft som inte går att ta miste på och det närmsta jag kan komma är sur rutten fisk, ingen karp missar detta, men dem kanske spyr?
Här är det lite bättre grejer, boilies soaked to the bone i en blandning av Sambal Olek och krossade röda chillipeppar. Karpen kommer att få det hett och öronen och åtminstone i munnen, doften är fin, men smaken är för stark för att smaka.
Välsynliga och i morgon ska dem provas på två spön och jag blir inte förvånad om det ringer i larmet under förmiddagen.
Ett enkelt koncept på en enkel välfungerande rigg. Kordas Kurv Shank eller Kamasans Carp Maxx i size 6, knut den med en knotless knot och montera en rig - ring i 3 mm size, så denne sitter i höjd mellan krokspetsen och hullingen.
Foama riggen innan du kastar ut, så slipper du att betet vrider sig runt kroken i kastet, en enkel och effektiv rigg.
Nash Hookbait System Coolbags, jag har haft dessa i snart 10 års tid och dem håller fortfarande bra, inget har gått sönder och dem håller kylan bra. Jag har ingen aning om dessa coolbags fortfarande finns att köpa, jag har inte behövt bry mig.
Jag rekommenderar dem starkt och som du ser fanns/finns dem i två storlekar, båda har en löstagbar insatts för dippburkar mm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.