Havssalt är billigt och effektivt, karpen älskar det och saltet renar bottnen på din mäskplats, genom att växtligheten dödas!
Som alla andra levande varelser, behöver även Karpen sin beskärda del av salter, vitaminer och mineraler. Detta mina vänner kommer, att få lite mera fart på er hangers etc. Karpen kräver dessa saker året om, men det är främst på våren som de står högt på önskelistan och vi kan hjälpa dem och du får ett bättre fiske.
Detta är vad du behöver: Havssalt, Boilies och en hink – ja, det är faktiskt allt! Havssalt innehåller en hel del mineraler som Karpen vill ha och denna ingrediens är billig, jag betalade 7 spänn för 500 gram och inget går till spillo!
Du lägger ett kilo boilies i en hink och häller havssaltet över dina boilies till dem är täckta, därefter skakar du hinken och kollar att de fortfarande är täckta av salt. Är de inte det får du tillsätta mera, dina beten skall vara täckta. Nu är det bara att låta dem stå i hinken i 1-2 månader eller om du vill ännu längre.
Dina boilies kommer att suga till sig saltet under tiden och när du sedan fiskar med dem kommer saltet att sakta laka ut ur dina boilies och det lockar fram Karpen till din mäskplats! Det saltet du har kvar kan du använda igen och igen eller använda till dina partikelbeten, fast gör som jag, spodda ut saltet på din mäskplats eller blanda lite i din feedermäsk och du får ännu bättre effekt och snabbare resultat.
Fiskar du med 3 spön, så prova dessa boilies på ett spö, så ska du få se på vilket spö Karpen nappar! Detta har varit en liten hemlighet i många år och det är inte jag som har kläckt denna idé, utan den kommer från England, däremot har jag vidareutvecklat det hela en hel del genom årens lopp och det kommer mera av det i framtiden.
Ge dina gamla torra boilies ett nytt liv genom att blötlägga dem i vattnet från exempelvis din Chillihampa! Ge dina gamla torra boilies ett nytt liv. Alla har nog en påse eller flera kilo med gamla uttorkade boilies liggandes och varje gång man ser dem tänker man - Ska jag slänga dem? Gör inte det, du kan ge dem ett nytt liv nästa gång du kokar Hampa.
När du har kokt din Hampa, så spara vattnet och låt det kylas ner. Lägg dina torra boilies i en hink och häll det kalla kokvattnet över boilierna så de täcks med ett par cm. Låt dem stå i 24 timmar och sen kollar du dem, du ser att vattnet har sjunkit en del och du känner att dina boilies har blivit spänstiga igen.
Är dem fortfarande stenhårda ger du dem 24 timmar till och känner på dem, hela tiden måste dina boilies vara täckta av vattnet. Boiliesen är perfekta, när de har en konsistens som färska boilies och nu tar du upp dem och låter dem torka 6 - 8 timmar på en handduk. Använd dem direkt eller frys in dem för framtiden, ditt superbete är klart!
Nu är det bara att frysa dem eller börja fiska, ingen normal funtad Karp kan låta bli dessa hampadoftande boilies och längst inne i boilien, finns det fortfarande lite kvar av ursprungs flavourn som också dras sakta ut med hampadoften.
Spara resten av vattnet till din method mix, din spod mix eller mäskbollarna! Prova du blir inte besviken, det kan jag garantera dig!
Nu är det bara att frysa dem eller börja fiska, ingen normal funtad Karp kan låta bli dessa hampadoftande boilies och längst inne i boilien, finns det fortfarande lite kvar av ursprungs flavourn som också dras sakta ut med hampadoften.
Spara resten av vattnet till din method mix, din spod mix eller mäskbollarna! Prova du blir inte besviken, det kan jag garantera dig!
Behöver du hinkar för dina beten eller partiklar, så kan du förbeställa dessa fina hinkar från Gardner Tackle hos Skandinaviens Sportfiskecenter i Ljungby Tel: 0372 - 140 01.
Dessa hinkar finns i Green: 5 liter kostar 38:- 10 liter kostar 64:- och 15 liter kostar 89:-
Vill du ha dem i den snygga camoufärgen, så kostar 5 liters hinken 52:- 10 liter 76:- och 15 liters hinken 102:-
Kolla även in deras hemsida var du hittar Gardners The Bug hangers som jag har använd och beskrivit under mitt vinterfiske. En hangers med flera användningsområden och du har mänga tillval att välja mellan. Get on the buckets and Bugs and look sharp this spring!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.