Det börjar bli hög tid för lite röjning av växtlighet och igår, letade jag fram lite av det, som behövs för att få platsen något så när ren, så man kan bedriva ett fiske där.
Jag vill ha gjord det så fort som möjligt, så fisken kan vänja sig vid förändringen och börja tar mina utlagda beten.
Som synes, så krävs det lite jobb, innan det blir fiskbart, men jag tror att ett par timmars slit, kan vara lönt och med tiden vänjer fisken sig och det blir betydligt lättare, att komma åt dem, presentera ett bete på ett bra sätt och även att eventuellt landa dem.Rensningen av platsen sker först med en lie och denna räfsa, som har varit i mina ägor sedan tiden i Kölbydammen, alltså sen 1984!
När det väl är rent på bottnen och i ytan, så ska jag lägga ut en 3 liters hink med pellets var annan dag, tills de håller sig till området.
Ingen bra ritning, men så här ser det ut med växtligheten. Ett ganska smal rotsystem och sen en stor spridning uppe på ytan. Detta täcke gör det omöjligt att presentera ett bete på ett bra sätt och en röjning kommer att hjälpa till väsentligt.
Lie och sen räfsa bottnen tills denna blir hyfsat ren och sen ut med pellets och räfsa ännu en gång, det får verkligen fisken att börja böka på platsen.
Räfsan är lite speciell, den dra sig ner mot bottnen och river sönder rötterna, men utformningen, gör att om man fastnar i en sten, så släpper den taget, genom att räfsan vrider upp sig.
Visst hamnar den mellan två stora stenar och kläms fast, så är det nog kalkat, men än har jag inte lyckats att sätta den utan att den har kommit loss.
Utformningen gör att räfsan plogar ner alla beten i bottensedimentet och ett bättre sätt finns inte, för att hålla fisk på en plats under en längre tid.
Vanlig burkmajs ska också läggas ut och vid fiske med majs, som krokbete, blir det dessa Pescaviva majs med Scopexsmak/doft, som jag tidigare har haft stora framgånger med, när det gäller just Koikarp.
Hampa vanlig eller som här, chilihampa kommer kanske också i bruk, men jag får se, det är så lätt att prägla fisken på dessa små korn, att de inte tar något annat bete på platsen.
Fiskarna är intresserade av bröd som fiskas på bottnen, kanske kommer de att ta brödet från ytan senare? Jag vet inte, men än så länge, har bara en av dem varit intresserad av bröd på ytan.
I både dessa fall har brödet varit dippat i Mistrals FM Spod & PVA Juice och jag tror att fiskdoften är det de har fattat tycke om.
Jag kommer dock att ha med mig flera sorters sprayflavours, om det är det de vill ha. Jag är inte svår att servera rätt meny, om fisken bara vill ha det så!
Jag har en hel del softbaits av olika slag, bland annat från Antbaits och dessa chunks från Yorkshire Bait Company och det finns allt från söt till stinkare och allt från Fy faan dofter till Du gode Gud dofter och fisken får välja vilken de vill ha.
Så är det hela planerat och jag kommer att hålla på, tills de accepterar min röjda plats och tills de tar det jag lägger ut. Det kan ta lite tid, men jag vet att detta kommer att lyckas för eller senare.
Så ligger det till, nu är det bara att åka ditt, dra på vadarstövlarna och börja med en lie och när stövlarna inte räcker till, så övergår man till kasträfsan och allt som flyter upp, tas bort med en vanlig räfsa med skaft.
Innan man sticker därifrån räfsa allt ner i bottnen och sen återkommer man varannan dag, tills de har sänkt garden, accepterat mitt intrång och sen kommer man med två spö och kör frilina tills man lyckas.
Jag ska fiska spöna stående högt på banksticks och ha en foliebit på linan, lite Old School, som i gamla dagar och här passar mina Wychwood Agitatorspö väldigt bra in i bilden. Wish me Luck!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.