torsdag 15 november 2012

Tomten i England heter David Hall!

Jag blev något förvånad, när jag i fredags kom hem från fisket och hittade ett paket från England, jag hade inte beställd några grejer och det visade sig vara från Advanced Carpfishing, en tidning, som jag har prenumererad på i ganska många år.

Man drar varje år fem prenumeranter och dessa får fem olika priser och jag fick toppriset, en stor påse med karpprylar från Solar Tackle och det var mycket saker, varav dubbelt av det mesta.

Keps, rig - cone, hair gauge och riggmaterial var det en av, resten var det dubbla paket av. Bland andra saker, som delades ut till lyckliga vinnare, var en stol, en avkrokningsmatta, ett liknande, men mindre paket av Korda prylar och sista priset, var en Hoddy från Diem, så flera var nog lika glatt överraskat som jag.
Här är en del av grejerna och jag tänkte i dagens inlägg visa och förklara, vad dessa saker används till, mest för er, som är nya i gamet och det fanns lite saker bland dessa grejer, som jag hade haft tanke på att skaffa mig.

Dessa saker tittar vi lite extra på, jag tycker att det är en god gest att lotta ut lite saker, vi lägger så enormt mycket pengar på karpfisket och det känns bra, att på något sätt få något tillbaka ibland.

 
Jag fick för ett tag sedan lite av dessa Stronghold Longshanks av Staffan för test och jag gillar kroken och dess styrka, skärpan håller länge och med 4 paket av dessa och även Wide Gape modellen, så klarar man sig ett tag, men det blir till våren dessa kommer till användning, inte nu!
Däremot kommer jag att testa dessa nya Longshanks, som är med Mute Cammo, även här fick jag samma mängd i Wide Gape och samma storlekar och det ska bli roligt och prova dem i storlek 10, nu var det börjar på allvar med svåra förhållande och tröga fiskar.
2 paket leadclips och tailrubbers. Paketet innehåller 5 clips, 5 rubbers, 5 running - rig adaptors och 14 pins. Det gör att man kan låsa fast lekandet i leadclipset och blyet kan släppa, under fiske med bolt - riggs, samtidigt kan man relativt snabbt omvandla en bolt - rig till en running - rig.
Running - rig kit. 5 run - rings. 5 silicone sleeves och 5 stycken speedlinks, ett perfekt kit för att fiska med glidande riggar eller för att ha till marker set - ups, men kunde man inte ha lagt till 5 beads, som passade i run - ringarna? Lockey come on!
Quick - change swivels. Dessa gör det snabbt att byta rigg och det går undan under bag och stickfiske. Jag har antingen dessa eller speedlinks på alla mina leadcoreleaders.
Solars Rig Cone, som kommer med lite olika dimensioner av Shrinktube. Ett mycket bra verktyg för att shrinka dina riggar, utan att bränna dina fingrar och ett måste om, du vill göra en Withy Pool - rigg på ett bra sätt. Jag kommer till denna i framtiden, var vi ska titta på just Withy Pool - riggen.
Hair gauge, ett litet verktyg, som är till för att du ska få den perfekta längden på dina hairs varje gång och det låter väl bra eller hur?

Men jag får tyvärr inte detta till att stämma! Staffan Berg har en sådan och menar att siffran 20 ger ett 20 mm långt hair och det ska då passa perfekt för en 20 mm boilie.

No way my man! Då är det fel på min Gauge eller så fiskar jag med helt fel hairlängder i mitt fiske och borde inte landa en ända karp på mina riggar. Jag får nog leka en stund till med detta och återkomma.
Anti Tangle Sleeves, inget nytt under solen, dessa ska bara fuktas och tryckas över dina Quick - change swivels. Dels så låser de fast din rigg och dels så skapar de en liten bom, som förhindrar trassel under kastet.
Everlasting pop - ups, 15 stycken i 8 mm och redan soaked in mixmaster flavours, vad det nu innebär. Jag provade dessa under den gångna helgen och det gav mig en karp ganska snabbt.

Jag gillar dessa små fakeboilies och den enorma ljusstyrka, de får vid hjälp av en fick - eller pannlampa, det är stor skillnad mellan dessa och Nite - Glow corns och dessa finns även i ett flertal färger och dofter.
Contour Easy Strip´coated hooklink. Väldigt lätt att strippa och den sjunker sakta och lägger sig bra mot bottenkonturen. Färgen var här i en matt grön och i 25 lb test, samt 20 meter per spole.

Jag provade den under förra helgen och karpen märkte den inte, fast jag fiskade över en mjuk botten, full av bruna löv.

Ett ganska mjukt riggmaterial, som är enkelt att använda och det sträcker ut riggen på ett bra sätt, dock saknar jag lite mera styvhet för mina pop - up riggar.
Leadcore Backstop beads i 4 mm. Dessa är för dina Chod - rigs, Heli - rigs och leadcore running - rigs, typ Shocker - rigs.

De sitter väldigt bra på en leadcore och de glider av leadcoren, om du skulle råka ut för ett linbrott i kastet eller under drillningen.

Teardrop formade gummipärlor och 20 stycken per paket och de finns i Weedy green och Muddy brown, som det mesta i Solars och andra tillverkares rigsortimenter.
Contour Easy Thread rig tube, här i matt finish och Muddy brown. Denna tube sjunker sakta och följer bottenkonturen på ett bra sätt.

Tuben är tunnväggig och har en large bore, alltså stort hål och den är väldigt enkel att få huvudlinan genom, vilket kan vara svårt på en del andra märken.

5 meter räcker ett tag med tanke på att jag knappast använder tubing till annat än att justera mina Blow back - rigs. Vid fiske med tube bakom blyet, är mitt val Gardners Sink Tube.
Weed effect Ultimate camouflage leadcore i 1 meters längd, jag fick 4 i Muddy brown och 4 i Weedy green. Jag hade länge undrat över hur dessa såg ut och hur de var tillverkade och nu ser jag hur enkelt, det är att göra detta själv och det kommer jag till senare i ett annat inlägg.

Om vi börjar med fördelarna, så tar allt det håriga "luddet" och leadcoren upp en massa doft, om du vill, det samlar även på sig bottensediment, som hjälper till ytterligare för att ditt tackel ska försvinna.

Nackdelarna är att de kommer utan lekande och sen är det min lilla pedanthet, som kommer in i bilden. Jag har väldigt svårt att fiska med något, jag inte har satt/knutit ihop själv och frågorna hopar sig.

Håller dessa, är de riktigt gjorda, hur tar karpen detta med en lång sträng av växtlighet, som är spikrak, hade det inte varit bättre att ha "luddet" på 3 - 4 ställen än på en lång rad o s v?
Lite av samma sak här med dessa Weed effect rigs, färdiga camouflage rigs, som kommer med lekande och i detta fallet en Stronghold hook i size 6.

Hairöglan är förutbestämt, kroken är inte knuten, utan glider/sitter på en större ögla, som hålls fast med en bit shrinktube.

Innan jag gnällar mera, så ska jag testa och leka lite med dessa Weed effects och sen får jag återkomma med mina synpunkter, jag vet att dessa saker inte, fick den önskade responsen i England och jag tror mig veta varför.

Kepsen då? Jo, den tog Staffan hand om och jag fick ett gäng in - line bly i byte, dessa ska användas för lite närhålls fiske längre fram och i morgon ska jag visa dig, hur du fiskar säkert med in - line bly. See ya´ll and by the way Thanx Mr Hall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.