tisdag 17 augusti 2021

Hampa på mitt sätt!

Att Hampa är effektivt för dem flesta metfiskar, det vet nog alla, om inte, så vet ni det nu! Karparna älskar dessa små svarta korn, som är krispiga, ser ut som små sniglar och du har en olja som en del påstår gör fisken lite flummig, det sista vet jag inget om. Jag vet dock att Hampa är otroligt effektivt på många sätt.

Hampa lockar fram fisken, håller fisken på platsen länge och man kan använda Hampan naturell eller tillsätta olika ämnen, men är är allt bara superbra? Nja, man ska nog passa sig för att använda för mycket Hampa och framför allt inte bara mäska med Hampa. Detta på grund av att fisken kan bli så pass präglade att dem inte äter annat, så se up med detta!

Men lite Hampa i din mäska är effektivt och vill du rensa bottnen på en plats,så är det bara att ösa ut Hampa och Karparna river upp bottnen, växtlighet mm i sin iver efter dem små fröna. Så hur tillverkar vi våran Hampa? Du får här hur jag går tillväga, steg för steg och det är enkelt och tar inte många minuter att göra och nästa morgon har du den klar.

Vad du behöver för tillagning av Hampa snabbt.
En kylbag av plast, en burk med Bikarbonat och ditt tillsättningsämne (Jag använder oftast stark chili), en påse Hampa, denna 5 kilos påse kommer från Karpfiskebutiken och har en väldig fin och bra kvalité.
Sprängmedel för Hampfröna.
För att få Hampan att sprick upp snabbt, så tillsätter jag en burk Bikarbonat på 2½ kilo Hampa, det brukar göra susen och man får ut den naturliga oljan från Hampan snabbare.
Jag använder så stark chili jag kan hitta, Karpen gillar det!
Karp älskar en stor mängd av våra kryddor och framför allt Chili och jag har experimentera under årens lopp och inte märkt att man kan göra Hampan för stark, snarare tvärtom, jo starkare, desto bättre blir resultaten och framför allt under den kallare årstiden, vi snart hamnar i.
Med Vattenkokare går det fort.
Du kan koka en gryta eller använda en vattenkokare, huvudsaken är att du använder kokande vatten till Hampan, då det varma vattnet gör hela processen snabbare än om du skulle blötlägga Hampan i kallt vatten under 24 timmar och sen koka den.
Bikarbonat ser till att Hampan spricker fort.
Häll 2½ kilo Hampa i kylbagen och tillsätt en burk med Bikarbonat och den mängden chili eller annan krydda, som du önskar.
Hampa, Chili och Bikarbonat.
Här ser du min mängd av Chili, ser inte klokt ut och det blir så pass starkt att det svider i nagelbanden om man rör om för hand, men våra älsklingsdjur Karparna älskar denna styrka.
Tillsätt kokande vatten.
Rör om i blandningen, så allt är blandat och inga klumpar finns och sen tillsätter du kokande vatten tills Hampan är täckt med ca 3 cm vatten.
Rör om ordentligt.
När det är klart rör du om ordentligt,vispa gärna en liten stund och därefter lägger du på locket på kylbagen och låter det hela stå över natten och nästa morgon har du en effektiv Hampa för ditt fiske.
Nästa morgon är din Hampa klar för fiske.
Jag brukar paketera Hampan i mindre påsar har alltid lite spad i varje påse och sen fryser jag in det. Vattnet sparar jag för blötning av boilies,pellets, Tigernötter, fodermajs mm eller har det i min spodmix,inget går till spillo.

Där har du detta och jag tycker du ska testa detta om du inte redan gör så här, var inte rädd för att det blir för starkt, det går nog inte och väl ute i sjön, så avdunstar en hel del av styrkan med strömmar mm.Det var allt för denna gång och jag önskar er alla skitfiske!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.