tisdag 20 december 2022

Rismåla göl, "Grillen".

Jag fortsätter med min lilla story, kring hur det gick med min lilla höstvinter kampanj, röjning och mäskning o s v. Platsen till höger om Grillplatsen, skulle vara min utgångspunkt i jakten på mina Targets och den 30 augusti var platsen röjd och klar för fiske. Nu återstod det bara att mäska med spridda boilies och vissa dagar med en hink med lite blandad godis och så ....

"Grillen" klar för fiske den 30 augusti.
Det var lite trångt på platsen för 12 fotar, men 10 fot var perfekt, bottnen utanför var stenig, så verken jag eller podden sjönk, so far so good!

Jag märkte dock snabbt två saker, det med att Spomba med 12 fots spö och att få mina boilies på rätt plats utanför Vindskyddet, det var och blev ett problem av stora mått.

King Cobra och 14 mm Krillboilies.
Jag var tvungen att mäska ut min mix från andra sidan av den så kallade"Stenviken" och då Cobraröret inte räckte till, så var det bara att byta kaströr tills nästa gång jag skulle mäska.
Ett vanligt Cobrarör räckte inte till en del avstånd!
Med två andra hemmagjorda kaströr, så var problemet med att nå upp till Vindskyddet löst, men man fick ta i lite och så löste det sig.
Lite mix lades från andra sidan.
2 gånger i veckan lade jag ut en mix av hela, halva och krossad Boilies, Hampa, Fodermajs och vanlig majs, boiliecrumb och Tiger nuts i alla dess formar, hela halva och krossade och sen lite extra doft, så föda det hade dem.
Vänstra spö.
Alla avstånden tog ut och linan klippades på spolarna och här är närmaste var vänstra spö, som skulle ligga i kanten av växtligheten. Jag skrev upp allt, så man snabbt kan åtgärda spöna och ha det för framtiden.
Mitterst spö.
Samma sak här, fast avståndet var lite längre. Bottnen var lite Choddy, men ren nog för att kunna fiska utan några problem.
Högre spö.
Sist, men inte minst, så var högre spös placering lite av ett problem, avståndet var lite för långt med 10 fots spö, men jag kan kasta och jag litar på mina Wychwoods och det löste sig. Riggen skulle ligga klistrat mot växtligheten lite till högre på bilden!
En Tall hade rasat ner, så det fanns lite att göra.
Jag var uppe 3-4 gånger under veckan innan jag skulle fiska och hade lite planer på andra platser! Just då gick det inte att fiska från dessa på grund av det låga vattenståndet i gölen. Men min tanke var att kolla och rensa dem och förhoppningsvis skulle det komma rikliga mängder med regn och platserna skulle bli fiskbara igen.
Efter röjningen.
Det fanns lite att göra på denna plats, inte lätt att rensa bort stora delar av en Tall med en liten handsåg, men envisheten tog över och det blev slutligen ganska bra, men något regn eller större mängder regn kom tyvärr aldrig, så länge jag befann mig vid gölen under hösten.
"Busken" före röjningen.
Denna buske är som en magnet för Karparna och varför vet jag inte, men så är det! Kräftbeståndet dog ut helt och vad vi vet, så dog 37 karpar som flöt upp, men hur många som inte hittades, det är och förblir en gåta.

Min teori över varför vi fick en död bland Karparna är att Kommunen grävde i närheten av inloppet till gölen och något gick väldig snett! Någon form av gift kom ut i gölen och Karparna dog och sjönk till bottnen. Därefter hade Kräftorna kalas på dem döda Karparna och de fick giftet i sig och dog, det är min teori.

Det dog mer än 37 Karpar, det är jag övertygad om, men av vad? Vi skickade Karp för analys, men man hittade inget på SVA, konstigt nog. Vad som är än mer konstigt är, att alla annan fisk i gölen överlevde detta ... Väldigt skumt!

Sen sattes det in karp och karp och karp, men man ser inte många och dem nappar väldigt dåligt och reagerar inte på exempelvis floaters och jag har hört det från flera att -Dem tar inte på ytan längre!

Det påstående ville jag visa att det var fel och spenderade ganska många pass under våren -20. Jag såg knappt några Karpar på dem vanliga ställen, bara runt den berömda busken som jag hade röjd. Här såg jag en eftermiddag kanske 8-10 Karpar och tänkte ut min plan. Jag smög bort längs kanten och lade ut mina Doggy, som nu sakta drev med vinden mot Karparna och snart var jag på plats igen utan att ha skrämd dem.

Mina små Doggy kommer guppande på ytan mot fiskarna, men när dem driver över dem, så simmar alla sakta rakt ut och ger fullständigt fan i dessa beten som all Karp älskar och jag insåg faktum, detta skulle bli svårt!

Jag skulle dock lyckas just denna dag på en annan plats, en ända Karp visade sig mot en vasskant på långt avstånd och jag fick fylla en Fox Floatbubble helt med vatten och ha en kort tafs runt 70 cm. Den tog lite Doggy, men inga mängder. Jag såg den ta något i kikaren, ytan exploderade och jag kunde efter en fin fight, säga till mig själv -Visst tar dem på ytan! Det blev bara den på ytan det året och sen min 16,5 kilos på bottenfiske. Vattnet är inte så enkelt längre!

"Busken" efter röjningen.
Platsen blev röjd och lite plats gjordes för landningsbanan och jag undrade om regnet skulle göra det möjligt att använda platsen framöver. Taktiken var på plats, det rör sig om Hit and Hold och inte ge dem en millimeter, men det där låg lite i framtiden.
Behövligt, då Karparna gick nära land.
Jag märkte att Karparna inte riktigt tyckte om den lilla öppningen, men det finns ett bra botemedel mot detta och jag satte upp detta lilla nät under 2 dagar och dem var framme i vattenkanten igen och jag kunde alltså fiska där om bara regnet kunde fylla på gölen lite.
"Busken" i Blom´s vik innan jag rensade platsen.
Jag kan säga att inga av dessa två platser blev möjliga att fiska på, åtminstone inte under tiden jag var vid gölen. Men dem växer snabbt igen och kan röjas vid senare tillfällen.

Vi är nu framme, var mitt fiske vid Grillplatsen skulle börja och där börjar vi under nästa inlägg, så där slutar jag denna gång med att önska er alla skitfiske!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.