tisdag 23 juni 2009

The Flip - rig!







The Flip - rig.
Denna rigg är enkeltheten själv, du bestämmer själv material och krok samt vilken shrink tube du vill använda. På nedersta bilden ser du mina ingredienser och det funkar klockrent dem dagarna var Karpen bara ta dina beten med högsta försiktighet. (Jag använder denna rigg, när jag har en del mindre plock som ser ut som ett line-bite) Alla indikationer var din bobbin går upp och ner i samma läge behöver inte vara line-bites! Misstänker du detta fenomen, så byt till denna rigg och då blir det dags att drilla!
Kroken jag använder för platser med tuff växtlighet är Partridge F1 i size 6 och det är den som är avbildad. Tafsmaterialet kommer från Ultimate och är en 15 lb Magic link i jungle version och kordas 1,6 mm weed green shrink tube passar suveränt till kroköglan. Jag skalar av tafsmaterialet ca 12 cm och gör en hairögla via en 8-knot, kapar den längd på tafsmaterialet och knuter sen fast kroken med en vanlig Knotless knot med 8 varv på krokskaftet. Därefter klippar jag en bit av shrinktuben som är ca 2 cm och trär det på kroköglan, det ska sitta så att det precis täcker knuten. Du ska ha ca 30 graders vinkel på shrinktuben när du krymper den och i andra änden gör du antingen en ögla eller knuter fast en av Kordas rig loops och riggen är klar.
Med betet monterad kommer kroken att följa med in om karpen suger upp dina beten och den sjunker ner i underläppen när den spottar ut ditt bete. Skulle fisken bara pilla på dina beten med läpparna, så kommer den att pricka sig till 98 % på grund av vinklingen på shrinktuben och avståndet mellan bete och krokböjen. Du ska ha betet så nära krokböjen som möjligt på denna rigg! Lycka till och ge riggen en chans i höst när dem börjar bli lite stirriga efter sommarens fiske.




1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.