tisdag 15 december 2009

Kylan kom, isen lade sig och störde mina planer!

Jag hade lite planer för den kommande helgen, men det är nog bara at inse att karpfiske i mina trakter kommer inte att kunna bedrivas. Det är ett tunnt istäcke på alla våra vatten och det får bli några dagars gäddfiske i strömmande vatten, som ett plåster på såret.
Lite synd bara, för jag tror att det var nära en riktig bra sittning, men vi bestämmer inte över vädret makter som tur är! Man ber dock om mildare väder och lite friska vindar som kan riva upp isskorpan, åtminstone över platsen som jag har mäskad, fast jag har en sur känsla att jag nog har gjord sista karppasset för året. Den som lever får se!Starbait´s White fish halibut pellet är en method mix som faktiskt ger fisk året runt, lite konstigt för den är rätt oljig och behöver inte mycket vätska för att få rätt konsistens. Bäst är den nog under sommarfisket, bra färg och en stank som nog bara karpen älskar, den kommer i 2 kilos påsar och det räcker ett bra tag.
Jag brukar tillsätta lite hampa och lite krossade majskorn och använder oftast en Korda feeder på 3 oz, en kort 10 cm rigg med ett pellet shaped boilie. Resten brukar komma av sig självt.
Kallt vatten, minus i luften och du vill ha resultat med methodfiske! Här har du mixen till detta! Man ska inte svära, men den är så djävla bra och jag har svårt att hitta orden för denna mix suveränitet. Allt är bara Hampa, hela krossade och olja, ingen karp vid sitt rätta jag lämnar denna mix i frid, en karpmagnet av högsta rang och den kommer i 2 kilos påsar.
Väldig enkel att använda, du fuktar den bara lätt med vatten och knådar den runt din feeder och karpen kommer. Du kan med stor framgång kombinera White fish mixen med denna och uppnå väldigt fina resultat

HAr du inte provat Pintobönor, så tycker jag att du ska göra det, du har ett effektivt karpbete som inte används av särskillt många om ens någon och karpen älskar dem. Blötlägg dem 12 - 15 timmar över natten och koka dem 15 - 20 minuter, mäska och fiska 2 - 4 stycken på ditt hair.


Samma sak med Berlotti bönorna, jag tror inte att det är några eller väldigt få som använder dessa i Sverige och det ger dig fördelen att vara först med dem i ditt vatten. Preparera dem som jag beskrev under Pintobönorna och sitt vid spöna.
Både Pinto och Berlottis fungerar hela året runt, dem kan vara lite mättande, så se upp med mängden under fiske i kallt vatten. Lite och ofta är rätta melodin och jag brukar ha en katapult över varje spö oavsett vattentemperatur.



Jag avslutar denna gång med en vacker sommarbild, under natten fick jag en Moggie på 15 kilo och sen var det dags för en gräskarp på andra sidan sjön. Jag var framme i god tid och under en stund var jag väntade på fisken, med kaffet i handen kom denna vackra himmel fram, ett par timmar senare kunde jag landa en Gräskarp på 10, 7 kilo som tog mitt bröd på ytan.
Jag hoppas inte att föra helgen var årets sista karpfiske, jag vill så gärna fortsätta ett tag till. Dem är så vackra i sina winterfärger, nu var allt annat är grått i omgivningen och jag tar den gärna med snön kvar på backen. Bengt ringde mig i går och pratade om ismete och det gjorde nästan ont att bara höra det ordet!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.