onsdag 16 december 2009

Snön och kyla. Är det slut för i år?

Det blev vinter mina herrar och damer och mitt planerade karpfiske till helgen går i stöpet, som så många gånger för vid denna tid var isen kommer och verken bär eller brister. Passa på att gå genom alla era prylar, se över spöna, rullar mm, så det är klart inför nästa säsong eller om det blir isfritt igen. Jag tar lite recensioner denna gång och hoppas att vädret ska bli mildare, jag vill inte plocka fram ismeteprylarna än, men kan bli tvungen. Men jag ska leta efter lite öppet strömvatten och kanske går det att hitta lite gäddor i bakvattnen, vi får se hur det blir.Lee Jackson´s Ming Oil har jag främst till gäddmetet, men den är suverän i alla fishmeal mixer och du kommer att märka en avsevärt skillnad på dina betens effektivitet. Den har en laxdoft som både karp och gäddan uppskattar. 1 ml per betesfisk räcker och man rekommenderar 10 - 20 ml på 500 gram torr boiliemix, jag har gått halvvägs och använder 15 ml.
Cygnet tackle har ett Catapult repair system som passar till 90 % av alla befintliga bellor som finns på marknaden och paketet koster ca 60 spänn i England. Du vet aldrig när du kommer att behöv reparera din katapult, men en sak är säker, det sker när du behöver den som bäst! Ha ett paket liggande i ryggsäcken och du löser ditt problem snabbt.

Detta lilla paket med oval rings och rig stops gör det enkelt att presentera en pop - up eller ett bottenbete på rätt sätt och det är enkelt att ändra sin presentation. Följ bara beskrivningen och det är klart, det finns så många sätt att presentera sina beten på och dessa hjälper dig.


Denna vattentäta lampa ger ett bra sken öven fiskeplatsen, den finns med och utan fjärrkontroll och kan vara bra att ha på platsen och även under avkrokning av fisken. Jag hittade inte min fjärrkontroll för stunden, men jag har använd denna lampa under ensamfiske i större vatten, var jag har rodd ut mina beten och sen tänd lampan och sett vart jag bor på land!



Ett så kallad kepslight, liten och behändigt, men det borde vara mera kräm i dem och dem klarar bara några timmars användande innan dem börja bli svaga. Dem är dock bra att ha som reservlampa till avkrokning av fisk eller om du ska knuta om ett tackel mm.
Det är ingen bra lampa för att landa fisk, där är dem för svaga, du kan hitta dessa lampor lite över allt till priset av 39 - 59 kronor med batterier. Det är en nödlösning, när annat har tagit slut och jag har den oftast sittande på kanten av mitt Bivvy/Shelter, som lite mysbelysning.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.