lördag 24 april 2010

Chilli Con Carpe och massbaiting.

Vi lägger motorsporten åt sidan lite och fortsätter med bönorna och vad du kan göra med kokvattnet efter kokningen av bönorna. Jag får be dig om att scrolla ner lite i dag då jag har två inlägg med detta koncept. Jag hoppas att du provar detta i dina karpvatten, det är så otroligt effektivt och något du inte vill missa.Här står bönorna klara för kokning efter 3 dagars soaking, jag tillsatte lite hela Anisfrön och lite Cayennepeppar precis innan kokningen för att ytterliga piffa upp bönorna och vattnet.
Koktiden blev 15 minuter på högsta temperatur och du ska röra om i grytan lite då och då, du ser hur fina dem blir under kokningen. Fina och fasta beten som du lätt kan krossa mellan fingrana och montera på din hair - rigg.

Koka på hög temperatur och koka allt samtidigt om du kan, du får samma mjukhet och konsisten på det sättet. Rör om i grytorna med jämna mellanrum så inget fastnar.


Ju fortare du koka dina beten, jo mindre av doftämnen försvinner i ångan, visst ser det gott ut, nästan så man skulle kunna äta det själv om det inte var så starkt.



Här har du dem färdigkokata bönorna och nu kan du fiska med dem eller ställa ut dem i en hink i solen. Det gör dem än bättre om dem får stå och jäsa till sig lite, vill du frysa in dem i portionsförpackningar, så går det bra. Fiska med två bönor på ditt hair och håll dig vid spöna, karpen älskar denna heta gryta och blir som galna.
Scrolla ner och titta på vad du kan göra med kokvattnet från bönorna, släng inte vattnet utan använd det till minipartiklar eller för att ge dina gamla torra boilies ett nytt liv. Vattnet är fullt med doft, fett, oljor från bönorna och det är dumt att inte ta tillvara på dessa ämnen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.