söndag 25 april 2010

Städ och röjdag vid Rismåla göl.

Igår inträffade den årliga städ och röjardagen vid Rismåla, som vanligt skulle jag vilja säga kom det bara ett fåtal personer som ställde upp och resultatet var hela 6 man! Det är lätt att sitta på ett årsmöte och gnälla, men att ställa upp, det är väldigt svårt.
Som tur var kom det inga korvnassare som brukar vara brukligt under dessa dagar, då hade jag exploderad. Vi löste det som karpfiskare brukar göra det på ett enkelt sätt och det blev bra till slut.Lille Bengt var helt klart trött efter att han och jag hade röjd och sedan spikat nät på en lång spång. Jag röjde en peg som var totalt igenvuxen med en sekatör och nu kan man springa där barfota.
Den Röde här till vänster passade på att öva sina färdigheter som arbetsledare och sen drog han en runda tillsammans med Kjell som står på spången och plockade skräp på land och i vattenkanten. Mannen i mitten på bilden är Bengt i vaket tillstånd!

Jens Hermansson och Jens Gustavsson i förgrunden tog ett par varv med båten och rensade skräp, jag vill minnas att vi fick ihop 8 stycken 125 liters sopsäcker med skräp. En bra laddning skit tillsammans med campingstolar, flaskor, burkar, fiskespön och annat bråte som flöt i gölen.


Spånger och bryggor renoverades, lite problemastiska träd i vattnet togs upp för hand! Och Bengt blev bara tröttare och tröttare, han sitter han och väntar på att dem 80 Bullens pilsnerkorvar som vi åt upp med diverse tillbehör ska bli klara, endast 7 korvar gick till Räven!



Kapten Hermansson i högst person efter en rekning efter grenar och träd i Bloms vik, inga döda karpar hittades och det var skönt, man vet aldrig efter en sådan vinter som vi har upplevt.
Nu står gölen skinande ren till vårt Fish - in som vi kör mellan den 7 - 9 maj, priser till högsta samlade vikt av karp och till största karpen - i år tror jag det blir mycket fisk och jag hoppas att alla deltagare får, glöm inte backleads grabbar!
Jag vill tacka Jens H, Jens G, Bengt, Kjell, Henke och Mats för en trevlig dag vid gölen, både gölen och vi behövde det.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.