tisdag 20 april 2010

Nu måste herren i Värnamo vara nöjd ; - )

Jag tar lite till kring mina grejor och det rör sig om dagtidsfisket, för övernattning är det lite mera som ska med typ kök, sovsäck, bedchaircover, vattendunk, mat och kanske ett overwrap om det blir tråkigt väder under tiden jag vistas vid vattnet.Här är vad jag har med under dagtid, förutom det jag nämnde igår, så är det mitt lilla bord, stolen, mattan med sling, sacks och anti-septiska medel och mitt Nash Profile Plus shelter och peggarna till denna.
Vissa vatten fiskar jag med 4 spön andra 3 spön och ibland bara 2 spön, beroende på regler och platsens utförandet. Jag använder oftast min Fox Quattro pod, en stabil pod som med sin låga tyngdpunkt inte kan blåsa eller välta kull oavsett väder.
Jag har andra pods i min digre armada av prylar allt från rostfria till en Baby Amiaud och vidare till banksticks eller diverse goalposts.

Jag är mycket noga med att mina krokar ska vara oskadda och vassa, dem är sista länken mellan mig och fisken och det får inte vara några problem med dem.
Jag testar alla mina krokar innan dem hamnar i dessa askar, var dem sitter fast i antingen små skåror eller i en mjuk foam.


Insatserna i mina coolbags gör att jag redan innan jag kommer till vattnet har förberedd mina bags mm. Det gör att jag snabbt kommer i gång med fisket och alltid har en liten lockande måltid för karpen.
Jag har alla bags i en zipp-lock påse, så dem är skyddade mot fukt och annat som kan skada dem. Minispodden finns alltid med och den är ett måste om man vill ha ut lite beten eller pellets en bit från land.



Jag har flera kaströr för olika beten och dem flesta gör jag själv av underdelar från långspön eller metspön som dem kallas. 80 cm långa med et frigolitbit nertryckt så denna sitter ca 5 cm över din handfattning, det gör att dina beten lämnar röret varje gång. Kapa toppen av röret i 45 grader vinkel och montera en plugg i botten.
Fukta röret med vatten och skaka ut vattnet, sikta lite högre än du ska och hitta en riktpunkt och börja sprida dina beten eller placera dem på samma ställe om så önskas. Öva tills du kan detta, ett kaströr är ett effekttivt vapen för karpfiskaren och övning gör mästare både för längd och precisitionen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.