onsdag 21 april 2010

Nu är Hr. Nilsson nöjd!

Jag missade lite Utilitybags som fanns i carryalen och nu måste Hr. Nilsson vara nöjd och nyfikenheten vara ställt! Det är inte den Hr. Nillson som alla barn känner från Pippi Langströmpe, Långstrumpa eller Longstocking, kärt barn har många namn. Längre fram snokar vi vidare i min stalkingutrustning, men det blir när det fisket börjar bli hett. Just nu med snö på backen känns detta lite avlägset.4 stycken bags ingår i bottnen av carryalen och överst till vänster är det spolar med olika leadcore, markertejp, tube, reservdelar till riggar typ tailrubbers, leadclips, olika links, sleeves, flying back - leads mm. Överst till höger är det kork, rigfoams i olika färger och en massa PVA - produkter som tejp, strumpor, tråd för stringers och en del olika fakebaits.
Nederst till vänster är det batterier, lie, verktyg, ficklampor, bivvylights, myggmedel, myggspiraler, olika reparationsgrejor för bivvy, shelters och vadarstövlar mm och till höger är det extra linor, braids, nät för beten, noteringsblocket, penna, färdiga chockleaders, udda krokar, sax, fällkniv, tändare och lite reservdelar till mina Colemankök.
Jag har alla mina ömtåliga saker i små boxar som jag har tillverkad av Fox spötuber och i den minsta som du ser här har jag mina pannlampor och lite batterier, dessa boxar ger väldigt bra skydd och är lätta att anpassa efter önskad längd.
Shitasken har jag alltid med mig och här hamnar allt från riggar som kan återanvändas och den töms sedan i en större burk hemma efter varje fiske. Detta går jag genom i slutet av året och tar hand om det som kan användas.
Har du ingen shitask, så skaffa dig en och släng inte dina riggar ute i naturen! Det sker! Jag hittar dem och så gör även fåglarna och andra djur som kan skadas av dem.

Jag har en polare som är säljare och han berättade att Willys över hela landet ska satsa hårt på bönor och andra vegetariska produkter och det är till bra priser. Det mesta finns och det kommer i 800 grams påsar till priset av 14.50:- och det är hyfsade priser.
Man har valt Olay´s produkter och vi skojade lite om det är denna firma som tar fram kärringparfymen Oil of Olay, ni vet den smörjan varenda donna över 50 bast har på sig och hela andningssystemet blockeras när man paserar vederbörande eller sitter i samma möte.
Min kärring är inte 50 än och jag har varit genom hela skåpet av kladd, men hittade bare en burk med Ulla´s fotkräm och den var inget för karpen vill jag lova!


Ny säsong och nya drabbningar, se till att du har färska batterier överallt i dina larm, pann och ficklampor mm. Det finns inget mera irriterande än att sätta upp hela baletten under förmiddagen och sen på kvällen komma på att det och det har ingen funktion.
Man vill inte gärna lämna grejorna till allmänheten och har du inga batterier, så kan du vara 120 % säker på att du kommer att behöva dem just nu och mer än någonsin. Fixa det innan och ha frid i sinnet!



Det händer mycket när det inte nappar vid vattnet, denna kylskåpsmagnet tillverkade jag av lera under ett fiske för 10 år sedan och jag har den fortfarande hängande på frysen! Den hållar lappen uppe var det står vilka beten som finns i betesfrysen. Jag har även en på kvinnan i mitt liv, men den fick jag minsann inte ha med på bloggen! Den håller lappen med alla födelsesdagar, namnsdagar samt texten: Du är vad du äter! Nu är det färdigjokad för denna gång och jag ska svara lite på era frågor.
En del av er undrar vad jag bor i under mitt fiske och det var en ganska enkel fråga. För snabba pass under ett par timmar hade jag under 16 års tid ett 60" parasoll, det är nu utbytt till ett Nash Profile Plus shelter och det har jag numera till enkla övernattningar.
För mitt gäddfiske har jag ett Carp - Tech Oval Brolly med breda stormsides som skyddar för vinden. För helgfiske över 2 - 3 dagar har jag ett Dave Lane STI brolly med overwrap och för längre sittningar, utlandsfiske, vinterfiske eller när mina små kryp ska med, så är det en JRC 2 - man continental Quad som gäller. Här finns plats för alla och fiskar jag ensam, så får gummibåten plats om vädret blir lite väl bra!
Jag har 2 sängar, en Prologic 4 - max camo med 3 benpar och en annan som jag inte kan namnet på med 3 benpar och ställbart nackstöd. Bland sovsäckar har jag 2 stycken Gardner Big Foot, den första köpte jag redan 1996 och den är fortfarande i samma skick och otrolig varm och skön, jag har aldrig haft den stängt, så varm är den. Jag har även en ny liggande till den dagen, när den gamla lägger av.
För sommarbruk har jag en 4 - seasom M-class som alltid finns med på ett hörn om jag bestämmer mig för att fiska över natten och allt jag gör är att lägga ner min stol och lägger denna sommarbag över mig.
Till dessa bags har jag ett Chub Bedchaircover med fleece, det är vattentät och ger extra värme, man kan säga generellt att har du en 4 - season sleepingbag och har ett cover över, så blir det hela som en 5 - season bag, man uppgradera det hela lite.
En god camokudde gör att jag sover bra, men inte så hårt som en del gör, jag brukar stå vid spöna inom 5 röda sekunder om jag inte ligger felvänt i bivvyn, då tar det 7 sekunder och det brukar räcka! That´s it Nilsson, it´s over for this time! See ya later this year!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.