Min metod blir nog att lyfta upp mina beten från bottnen vid hjälp av riggfoam som klipps till i passande bitar eller vid hjälp av fakecorns och jag ska även bara ha små bags med Tiger nuts ute för att se vad som är effektivast. Troligen är det Tiger nuts som blir tagna först, men man vet aldrig för man har provat.Denna fisk är från Linnéasjön och i denna typ av vatten med en salig blandning av olika arter är det svårt att fiska med väldigt små beten. Jag har dock vatten till mitt förfogande med bara Gräskarp och Karp och då kommer metoder nog att passa betydligt bättre. Jag vill inte gå upp mitt i natten för att kroka av en slemmig Braxen, utan ha det lugnt till rätt sorts fisk behager att ta mina beten.
Dynamites Tiger nuts boilies vet jag att Gräskarpen och även Karpen älskar och det blir mitt första val i raden av minibeten som jag ska testa. Dessa lyfts lätt med en liten korkbit eller balanseras med kork, allt efter bottnen och fiskens beteende.
Den tillhörande dippen hade jag senast på en brödbit och den gav en fisk från just nämnda Linnéasjön och skulle det inte räcka så kan jag göra lite paste med Starbaits Tiger nut Sugar Crush eller röra ut denna med ett ägg och göra lite olika boiliestorlekar på plats. Det går att variera sig och för eller senare kommer man på ett fungerande concept.
Jag har även en del fruktiga och meaty/fishy minis som jag ska prova och man får nog testa lite av varje. Gräskarpen föredrar fruktiga beten med en viss sötma, men små kött och fiskdoftande beten kanske kan ge resultater i värmen. Doften sprids väldigt snabbt i det varma vattnet och kanske, kanske är dessa rätt melodi?
Ett enkelt sätt att göra dessa små minis är att trycka ut en tunn sträng av boiliedeg från din Bait Gun och sedan lägger du strängerna bredvid varann och skär dem i lämpliga storlekar eller så kan du bara hacka dem med en kniv. Du kan koka dem eller bara låta dem torka till i rumstemperatur, dina krokbeten bör du koka, så dem blir lite mera tåliga och att dem klarar en tunn boilienål.
Jag brukar att fylla min Bait Gun med boiliedegen och monterar ett 6 - 8 mm munnstycke och när vattnet kokar trycker jag ut hela degen direkt ner i det kokande vattnet. Efter 2 minuter lyftar jag ut hela strängen med en slev och låter den kallna på diskbänken och därefter hackar jag den i mindre biter, på det sättet går det fort att göra miniboilies som du har till mäsk.
Vill du göra pellets, ska du inte koka strängen, utan bara hacka den i småbitar och låta den torka tills den bitarna är stenhårda. Dina krokbeten kokar du och innan dess kan du forma till dem lite mellan handflatorna.
Till vänster runda köpta Tutti - fruttis som är blandade med mina egna torkade, på det sättet får du lite av varje. Dem egna torkade avger doft snabbare än dem runda som är kokta och dessa `pellets´ löser upp sig så småningom och dem runda ligger kvar.
Till höger ser du lite små 8 mm Dumbells som är rullade i en 10 mm rullbräda och på det sättet får dem sin form, du kan även här välja om du ska torka dem eller koka dem, jag tycker att du ska ha lite av varje med dig! Du ser att sockret börjar kristalisera sig på dem torkade beten.
Jag har oftast bäst resultat med torkade i en PVA - bag och ett par kokta som krokbete, men prova dig fram och se vad som funkar bäst, det kan vara skillnad från dag till dag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.