Ölkorvar i alla sorter är och förblir väldigt goa tilltugg till en kall öl och den skall vara av Dansk härkomst, ölen alltså! Men det är inte bara vi tvåbenta, som tycker om dessa korvar, karpen älskar dem också på grund av fetthalten och alla goda kryddor och smaker. Utbudet är stort och det spelar egentligen ingen större roll, vilken smak du tar med dig ut på fisket, ta en du tycker om, men använd den till karpen!

Jo starkare doft och smak, jo bättre är dessa korvar för karpen, som älskar heta mumsbitar. Wild Garlic och Tex - Mex är två, som jag har haft fina framgångar med över t ex lite chilihampa, andra ölkorvar med hög halt av chilipeppar och Jalapeno, samt ölkorvar med smak av Ingefära och Kumin har också varit effektiva, men du kan använda vilken smak du vill och karpen tar dessa bitar. Skär korven i bitar, som är mellan 15 - 20 mm långa, en korv räcker gott till en helgs fiske OM du inte är framme och nallar bland bitarna och det gäller även att hålla hungriga polare på avstånd.

Karpen har som jag tidigare har nämnd lite svårare att spotta/skaka ut längre beten, i och med att den inte är van vid dessa former och för att göra det ännu svårare för karpen, så kan du curva en shrinktube på detta sättet och det blir nästintill fullständigt omöjligt, för karpen att bli av med både krok och den avlånga korvbiten, fast ibland lyckas en och annan med det konststycket genom att inga riggar är 100 % effektiva. Jag vill dock påstå att en Blow Back Ring - rigg med denna curve, ligger någonstans på, en missat/tappat karp på 15 runs och det duger minsann gott för min del, det blir inte mycket effektivare.

Den höga fetthalten i ölkorvarna gör att de nästan är svävande över bottnen, åtminstone är de väldigt lätta jämfört med storleken och jag tror att karpen bestämmer suget genom att se storleken på betet, precis innan den tar ett bete och det gör att dessa korvbitar åker in en bra bit i munnen och med den curveshank, som du har gjord, så finns det inte stora chanser för att kroken ska komma ut utan att krokspetsen prickar karpen i munnen. Den curvade shrinktuben gör att kroken vänder väldigt snabbt i karpens munn och vill du poppa up en korvbit, så gör du det enklast med en pytteliten korkskiva på toppen av korvbiten, alltså mellan korvbiten och ditt hairstopp. Riggen här är enormt effektiv för både bottenbeten och pop - up beten, vid fiske med pop - ups beten träffar karpens överläpp den lilla spetsen, som finns i änden av shrinktuben och det gör att när fisken rör på munnen, så trycks krokspetsen ner i underkäken och resten vet du. Ge detta en chans, det fungerar året runt, men bäst fiske har jag haft i kalla vatten med ölkorvar. Glöm inte att vanlig burkskinka kan vara ett ypperligt karpbete och främst under fiske i kallt vatten. Både burkskinka och ölkorvar ger fisk och du kan hotta upp dem med ett dopp i olika kryddor, som svartpeppar, chillipeppar, Cayennepeppar, curry, paprikapulver och diverse Texmexkryddor, prova dig fram till vad som är bäst för dagen.

Bengt von Bråtenwursth ska vara värst på det mesta och en tidig morgon kom han fram till mig med denna rigg! Han påståd att det var minichoritzo från någon delikatessbutik, men jag vet numera bättre! Tidigare på morgonen hade Staffan fått en karp och Bengt var inte nöjd med livet, på ett tidspunkt sade Bengt till mig att jag skulle vakta hans spön och han gick bort till Staffan vid grillplatsen. 13 minuter senare hörte jag ett kvidande utan dess like och plötsligt hade Bengt detta bete på sitt spö. Efter en timme kom Staffan haltande med ena handen i skrevet och jag fasade över vad som hade hänt, jag frågade Staffan om jag fick se honom i skrevet och han svarede nej med en betydligt ljusare röst- Detta är inte sant tänkte jag och Staffan linkade tillbaka med orden til Bengt - Det kommer igen ditt svin! Jag får väl fråga Staffes pojkvän och hur läget ligger till. Hur som helst så kastade detta ut och det flöt på ytan! Inte ens ett 6 oz Grippa kunde sänka detta bihang som drev runt på vattenytan och slutligen låg det ganska nära badplatsen. Efter ett tag kom det ner en välsvarvad blondin och stirrade på saken - Den ser fin ut, var är resten av människan? Där blev jag rädd! Det var som jag trodde och mina tankar avbröts av Slynans röst - Han ligger stympat vid grillplatsen! Ge mig inte den fan på en macka säger jag bara! Vid fiske med detta på bilden, så måste man sticka hål i huden för att det ska sjunka ner till bottnen. Under tiden detta driftade runt kom det miljontals flugor, mitt i oktober och flera av vattnets Regnbågar försökte förgäves att bita i det sega skinnet. Om detta kommer att fungera vet jag inte, men jag hörde härom dagen, att Staffan ligger med kvinnoröst på avdelning 39, 47 och 57 efter ett större ingrepp från ett 12 - manna läkarteam! Må själva fan ta Bengt, var hans sista ord i telefonen och jag tog ett par blåa tabletter till!

En Snowmanpresentation som karpen ser den, den går ner över betet och suger upp det i munnen, därefter rätter karpen upp sig och Muggan fastnar i underkäken. Karpen kan också stanna med munnen över betet tät vid bottnen och när den känner att något inte står rätt till, så skakar den på huvudet i sidled och muggan fastnar i någon av mungiporna. Ganska många sätter bara ihop en sjunkande boilie med en pop - up och sjunker det ner och ställer sig, så är det bra och allt kastas ut. Prova istället att balansera dessa presentationer lite bättre, så de sjunker sakta ner och ställer sig, det ger lite bättre hookholds och flera krokade fiskar, än ett tyngre och obalanserad bete. Jag hör av mig om Slynan får napp på bihanget och jag hoppas Staffan snart tillfrisknar, så vi kan fiska lite igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.