söndag 29 juli 2012

Gardner Nano Bugs and Gardner Tritium - Max Betalights in Green.

De är små, lätta, vita och lyser grönt i mörkret, med andra ord är de väldigt lika Slynans tabletter, som han får ta varje morgon och kväll, for the rest of his life!

Vi snackar om Gardners Nano Bugs, en liten hangers, som jag beställde till mitt vinterfiske och för fiske med glidande riggar och slacklining efter skygg fisk.
Dessa Bugs finns i vit och svart färg, priset i England var för en vecka sen 9 £ och det kan det nog vara värd för ett par extra karpar i vintermörkret.
Gardners Nano Bug kommer med en bracket och 42 cm cord och en bra beskrivning, om hur du använder dem på bästa sätt.

Det finns möjlighet att montera extra vikter, men det är inte min mening med dessa, utan det är den minimala vikten av 2 gram, som kommer att lura fisken.
Jag är långt ifrån blind, men jag vill se dessa under alla dygnets timmar och vad är bättre än Gardners Tritium - Max Betalights, som passar i Nano Bug och i en del larm.

Dessa finns i gul, orange, grön, röd, lila, vit och blå färg till priset av ca 8 £ per 2 - pack. Som du ser, så är de små och har storleken 6 x 2 mm, men de syns väldigt bra med tanke på den ringa storleken.
En pytteliten droppe snabblim, som du sprider ut i skåran och därefter sitter din Betalights där forever.

Skåran är så pass djup att Betalighten ligger skyddat mot slag och annat, bra tänk från Gardnerstallet.
Jag har visat detta förut med hur du använder Gardners Bugs, men jag tar det en gång till och här på bilden ser du hur du fiskar med dem glidande på linan, som vilken hangers på marknaden.
Här är linan låst mellan de två antennerna och linan kan inte röra sig utan att den lilla Nano bug följer med i rörelsen och det syns med blotta ögat och ett känsligt ställd larm ger utslag.

Perfekt för att upptäcka att du har besökare över dina beten och du får en tidig förvarning, om vad som komma skall och det är aldrig fel.
Bäst är dessa för fiske med slak lina. Kasta ut och sänk din lina och låt den sjunka till bottnen, detta tar en stund, men sen kan du hänga på din Nano Bug och ge lite extra lina och lägga den på backen.

Fördelen med detta, är att du har ingen lina som syns eller märks i ditt swim och det är en stor fördel, framför allt under senhösten och vintern, var vattnet är klart och fisken kanske har varit under en viss press under året.

Fiskar du med en running - rigg, så märkar fisken inte dessa små hangers och de är inte vana vid dem. Många gånger tar karpen betet och stannar upp, därefter backar den sakta för att "leta" efter motstånd.

Med en Nano Bug på linan, kommer karpen att backa och backa och du får världens bästa indikation på att en karp har gjord bort sig, genom att dem inte hittar något motstånd.
Vikt 2 gram, vit synlig kropp och grön Betalights, hur hårt linan ska sitta emellan antennerna, det bestämmer du genom att flytta O-ringen upp eller ner.

Vill du ha extravikt, så finns dessa att köpa i 5 grams vikter och i 3 - pack. Jag gillar dessa indikatorer, både utseendet och framför allt finesserna, som ger mer fisk och tidiga varningar om att du har fisk på platsen.

Utbudet av Bugs är ganska stort, priserna är bra, massor av färger och passande Betalights och de finns på www.metebolaget.se  Bring on the winter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.