tisdag 31 juli 2012

Besök och lite tips.

Nu är äntligen ALLT klart med huset och man kan blicka framåt under den sista semesterveckan, det har varit slitsamt stundom, men jag hann med ett fiskepass med Jens Lund, som var på semester i Växjö och han kom för att fiska med mig en stund.

Jag valde Bloms vik i Rismåla göl, var det alltid finns karp och karpen fanns där, i ytan och de lekte följa John hela eftermiddagen och kvällen. Jag hade hört ryktet om detta fenomen, men inte fan ska jag blanka i Bloms var min tanke.
Precis så blev det, inte ett sniff på 7 timmars fiske, men när jag ska stänga av sista larmet, så drar det iväg på ett par I 40 boilies, jag tar spöet snabbt och känner en bättre fisk som gör allt för att komma in i näckrosorna och jag får stopp på den och och ger spöet till Jens som skulle få drilla den.

Satans lag träder i kraft direkt och Jens talar om att han känner inte fisken och den var borta. Vi hade dock en trevlig dag i viken, vi såg ganska mycket fisk, men det ville inte vara med i leken och vi blankade tyvärr.
Jens som är ny i karpfisket hade gott om frågor kring det mesta inom detta fiske och jag besvarade och visade honom det mesta, som vi håller på med och jag tror att han blev biten av karpbuggen till slut.

Han testade att göra PVA - sticks, tittade på riggar och övrig utrustning och det kändes som han var på gång redan till hösten, var han ville återkomma och då skulle vi fånga karp båda två.
Han fick snabbt in rytmen och efter ett par försök med Plungern, så blev Jens Sticks lika fina som mina, fast det tog lite längre tid, men det kommer med tiden och lite övning.
Samma dag som Jens kom ner till mig, kom Patriot podden och självklart kom den under test och med lite gamla Nashspön och nya Solace baitrunners, så var det upplagt för succé, men det sket sig tyvärr, men min tid kommer.

Det är flera som har haft trögt fiske och i många vatten, Frank fiskade 9 dagar i Haga och fick en fisk på 5,2 kilo. Slynan var där i tre dagar och blankade, men hade en 13 - 14 kilos fisk framme som tog hans Red Aggressor dippade Doggy, men senil som Bengt är, så brände han den!

Enligt Bengt själv, så spottade fiskhelvete ut betet, innan han hann kroka den, motorik och tajming, är vad som Bengt får träna på tills nästa besök.

Han var tvungen att åka hem för att ta bort förhuden på husvagnen innan regnet kom och det är ett bra skäl för att lämna en sjö som inte ger respons på beten.
Pelle Slattengren satte sig en natt i Bloms vik och fiskade exakt vart jag och Jens fiskade och han fick tre runs och landade två på I 40 boilies i Dumbellshapes.

Så de fanns där, men de öppnar inte upp flappen förrän det blir kyligare eller mörkt, bästa fisk för Pär var denna fjällis på 5950 gram, som lustigt nog kom 9 på morgonen och sen var det över.

Staffan satte sig vid Grönvägen i Linnéa med sina FMJ (Full Fat Jerk) och blankade big style med dem, Staffan vet exakt vart man ska lägga sina beten, men det ville sig inte och jag ber om ett hejdundrandet regn - och åskoväder, som sänker vattentempen och rensar upp lite i atmosfären, då kommer de i gång.
Här har vi Tobias Simeth, som ställde mig lite frågor kring rullar, om det ledde till denna, hans första karp, vet jag inte, men det är onekligen kul att se glädjen i en ungdoms ansikte, något ganska sällsynt nu för tiden.

Något som gläder mig, var ryktet jag hörde att Martin Furbring ska ta upp karpfisket igen och att han har skaffat sig lite grejer, det värmer gott.

Martin kom in på dataspåret med spel mm och intresset för karpfisket försvann totalt, hur man får ur detta gift ur kroppen, är för mig en gåta, men det gläder mig mycket att få se Martin bakom spöna igen.
Jag tänkte ta lite tips här på sluttampen. Ska du ha flying back leads, som verkligen flyger tillbaka på linan under kastet, så rekommenderar jag Solars Flying back leads, som med sina PFTE hylsor flyger betydligt längre upp på din lina än andra fabrikat.
Jag har lekt lite med Solars leadclips paket och de är supersäkra genom att lekandet sitter fastlåst med en liten plugg.

Tailrubbers sitter lagom hårt på leadclipset och blyet glider ganska lätt av under drillningen, vilket oftast leder till en landad fisk. En väldig bra produkt!
Jag fick lite Solar Stronghold Hooks av Staffan och har inte hunnit att testa dem än, men det verkar fina. Sylvassa och bra styrka och sen påminnar de ganska mycket om Gardners Long Shank Incizors, som jag tycker väldigt mycket om. Jag hör av mig efter veckans fiske, var jag vet mera om dessa krokar.
Solar Chod Rig Super Stiff. Ett material för korta Chod rigs, men även för vanliga Stiff - riggs, Off lead - riggs och framför allt, som stiff link mellan bly och sunkfloat för dina Zig - riggs.

20 lb/9 kilo breaking strain och dimensjangen är 0,40 mm och detta material är väldigt lätt att curva, även för hand, men bäst över lite ånga från din kaffekittel.
Kolla över alla dina tailrubbers när du får hem dem, på de flesta av dem finns det en liten utstickande läpp i den smala änden, som måste bort, annars kan du få trassel under kastet med mjuka materialer.
Köper du dina leadcoreleaders eller gör dem själv, glöm aldrig att lägga lite snabblim på skarvarna, de flesta köpta leadcores är inte limmade och de kan glida upp och du förlorar fisken.
Vad de inte ser, har de inte ont i röven av! Det är ett gammalt ordspråk och det stämmer bra in på dina bly. Det finns gott om olika färger, som du kan tillsätta genom att värme upp blyet lite och sedan doppa dem i färgerna.

Du kan ta hem bottensediment från ditt vatten, som du torkar  och sedan doppar du blyet i lim och därefter doppar du blyet i det torra pulvret från bottnen.

Här ses Weed Green, Muddy Brown, Sand, Chod och Siltcolours och visst blir det bra och som sagt vad de inte ser, har de inte ont av.
Det var allt för idag, tipsen var för att vi ska få lite spöböj, vädret är lite för varmt fortfarande, men vi är snart inne i mörka augusti, nätterna blir längre och förhoppningsvis kan det hjälpa oss till bättre fiske.

På torsdag kommer Sir Stefan Jarl ner till mig för att fiska karp och jag hoppas verkligen att det är lite mer fart på fisken än det har varit.

Vart Stefan och jag hamnar vet jag inte än, men jag ska se till att vi båda får bända lite fisk under tiden han är här. Vattenhål har vi gott om inom kommunen!

Jag ser fram emot hans besök och hans konstverk i form av flöten och jag återkommer med bilder lite längre fram. Stefans flöten är inte bara användbara för gäddfisket, de har en plats i karpfisket också och det titta vi på lite senare.

Här blir det städning idag och en resa till Calmare, sen ska jag nog ta mig en natt i det fria för att se om karparna är villiga, om inte så kan jag kolla om jag kan skaka nya podden tills det låter i larmen, svårt det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.