lördag 15 september 2012

Det är höst och det märks på fisken!

Jag var uppe tidigt vid gölen och mina planer var smidda sen i tisdag, var jag på jobbet räknade ut en sak, som kanske skulle fungera mot karpar, som tar ett flytande bete blixtsnabbt och det fungerade över min förväntan.

Det var en lite kylig morgon och jag hade gärna haft ett par extra byxor på mig, gårdagens regn satt kvar i slyet och gräset och det blev lite, ja ni vet nog vad jag menar.

Jag var snabbt ute vid Stora Dansbanan och fick ut lite flytande föda till karparna och sen ordnades resten av prylarna och mitt lilla trick lade ut mitt mellan två klasar med Nate och här låg mina små doggy fint och kom ingenstans.
Jag såg en mun och tänkte det ska bli spännande och se vad som händer - Jag hann inte se ett skit, innan Fox larmet skrek i högan sky och linan drogs av rullen i expressfart.

Fisken kändes bra och det lilla spöet fick jobba och efter lite ge och ta bland växtligheten, kunde jag landa en fin Radkarp, dagens första var landat and my virginity was gone!
1 meter leadcore i muddy brown, leadclip och tailrubber och 4 oz Flat pear lead i samma färg och 60 cm Fluorocarbonlina i 0,30 mm, det var vad mitt lilla tricks gick ut på och det funkade mer än en gång under dagen.
Riggen, inget revolutionerande, men den lurade all,t som var framme och kroken hamnade klockrent i underkäken eller lite på sidan om denna.
Kamasan River Carp i size 6, en stark och vass krok, som en gång i tiden tillverkades för stora karpar i Europas floder, var fiskarna oftast äter efter typen snabbt och tveksamt och denna krok naglar dem!

Jag kan bara hålla med från mitt lilla dyhål utanför Nybro! Mitt bete var en liten korkbit, som imiterar en doggy ganska bra, jag kunde ha använd doggy som krokbete, men att behöva veva in, byta bete och kasta om var 10:e minut, bland ätande karpar är idioti, så kork fick det bli.
Självklart fick korken ligga en stund i Mistrals I 40, en doft ingen normal funtad karp ignorerar och så var inte fallet i dag heller, två stycken åkte på denna nitlott.
Nya Nahspöet fick hänga med i dag, jag ville så gärna testa det och ge det en rejäl work - out och så blev det med en fakedoggy i gummi, som klämdes ihop med en Peang och sen fick I 40 dippen tränga in sakta, men säkert och man går liksom inte resultatlös från ätande karpar, om man presenterar något som doftar I 40.
Med sina 6,6 kilo fick Nashspöet jobba och jag kan redan nu säga att det spöet skall inte med till Mudhole! Det är lite väl klent för jungle fishing, men som i dag var det perfekt med lite Nate och lite slappa Näckrosor.
Nappet på min fake doggy var otroligt snabbt och jag vet fortfarande inte om, jag krokade den eller om den krokade sig själv på grund av min fina linkontroll.

Kanske krokade vi oss samtidigt, det bara small i ytan och sen var dansen igång på dansbanan. En härlig karp, som verkligen gav järnet i det låga vatten framför plattformen.

Jag satt med mitt 70 - 300 mm objektiv och följde denna karp, som precis här har missat krokbete på min botten - rigg, den cirkulerade flera gånger runt betet för att kolla om något inte stod rätt till....
men sen hittade den betet och jag var med med kameran och sen var det bara att ta spöet och drilla fisk igen. En gång gick den fast för mig, men det gick vägen och snart var den i håven.
Ännu en sexa och den blev andra fisken, som lurades av min lilla I 40 doftande korkbit. Jag rekommenderar verkligen både I 40 dippen och det lilla Wychwood Extricatorspöet på bilden, ett superspö med enormt många användningsområden.
När karpen tar beten väldigt snabbt, så kan kroken hamna ute i sidan av munnen, inte det bästa ställe att få krokfästet, men drilla så lugnt det går och du landar oftast karpen.
En stund senare kommer nästa karp in för att frossa på mina små doggy, det brukar gå illa till slut och denna var ganska naiv av sig, så det tog inte många minuter, innan jag kunde sätta kroken i den.
Betydligt mindre än de andra, men vad gör det, det är inte varje dag man landar en fin kvartett på fake baits i mitten av september. Jag hade kul, bra väder, lite väl mycket vind och bra fiske, så man ska inte klaga. Beggars can´t choose!
Det är höst och det går fort utför nu, långa nätter som sakta blir kallare, vi har redan haft första nattfrosten i Nybro och fisken känner på sig, att det är dags att fylla på fettlagren inför vintern.

Jag ska inte missa en sekund av detta och i morgon bär det iväg igen, kanske kan man lura några stycken till med gummidoggy eller korkbitar, vi får se!
Sanningens ögonblick! Första karpen, radkarpen vägde 7340 gram och blev dagens första och största. Jag vet att det åtminstone gick två karpar på ett ställe, jag såg dem på vägen till bilen.

Jag gav dem ungefär 500 gram små doggy som jag hade kvar i bagen och de är högst troligen kvar där i morgon bitti. See ya then!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.