torsdag 13 september 2012

Nash Pursuit Stalker Stick 10 fot 2,75 lb.

Jag fyndade härom dagen och hade bra flyt! Jag har redan tre Nash Pursuit 12 fotare 2 1/4 lb och visste att det i den serien, fanns ett stalkingspö, men att hitta just spöet är nog inte det lättaste.

Men för någon vecka dök det plötsligt upp och priset var nästintill gratis, med tanke på värdet att ha hela serien samlad och klart jag slog till.

Skicket var "kanonskick" och det kan jag hålla med om, dessa spö såldes på mitten av 90 - talet av Thomas Petersen i Danmark, när han drev sin lilla firma Specialist Tackle. Let´s have a look!
Klinga från Century och en fin kosmetika och sen lite custombygge över det hela och det märks att Kevin Nash, redan då visste vad han sysslade med.

Alla spö i Pursuitserien var långt före sin tid med stainless fittings mm och jag läste själv på den tiden i engelsk karplitteratur, hur Daiwa vred sig i vånda, när Nash gick till Century stallet och byggde sina spö på deras klingor.
Bra reelseat från Wayland och i gunsmoke färgen, som jag gillar skarpt, 18 mm klarar ganska många av marknadens rullar.
Kevin Nash var först med dessa små stainless rodsavers, som håller spöet kvar på land, även om du fiskar locked up mot en snag, bra tänk och jag har det på alla mina spö i någon form.
Bakre handtaget är ett Duplongrepp och man har en liten silvrig buttcap, var tyvärr Nash emblemet fattas, men det ska jag nog fix på något vis.
Integrerad lineclips i flätad carbon och detta clips håller min Power Pro lina i 0,19 mm perfekt som synes.

Det kan man tyvärr inte säga om så värst många spö, som säljs nu för tiden och det borde bli en skärpning på detta område, lineclips är viktiga ibland.
Stalker Stick har en otrolig fin finish och det är knappt man kan urskilja lindningen för buttringen, mycket trevligt!
Spigotholk som här har fått lite extra förstärkning av carbonväv och det ger extra styrka and piece of mind hos mig.
Toppen har enbenta ringar och alla ringar på detta spö är av siliconcarbid, som klara alla typer av monos och Braids.

Enbenta ringar är betydligt mer ömtåliga än trebenta, men man får väl ta det lite mer varsamt i djungeln.
10 fot, 2 - delad och jag ska ha en gammal Shimano Aero GT 3500 Baitrunner till mitt fiske med detta spö och jag ser redan fram emot morgondagen, var jag förhoppningsvis får en chans för att pressa lite på en karp.
Ringningen är 6 rings + tipring och det ger en fin kurva utan några flat spots. Som ni ser sitter redan mitt fakebait på linan och den imiterar en stor Doggy på ett bra sätt.
Jag vill inte jämföra detta spö med andra, det har en styv underdel och en playertip som tar upp den första smällen när du sätter kroken i karpen eller fisken boltar i ett trångt utrymma av vattnet.

Det är lite mjukt och går över i en seg progressiv aktion och jag ska nog prova det först på lite fria ytor, innan jag dra med det in i djungler, som Mudhole m fl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.