söndag 30 december 2012

Lek med julklapparna.

Isfisket känns lite så där nu, var det går trögt och segt på de flesta arter och nu får det bli en liten paus i detta och jag ska ägna mig åt julklapparna och renovera ett gammalt Sportexspö, som har stått i källaren under många år och samlat damm.
Det tog sin lilla tid innan jag, som inte är insatt i tekniska prylar fick ordning på denna anläggning, som tar det mesta på marknaden i musik, men det tar sig och ljudet är suveränt för en halvdöv.

Som tur var fanns det med en fjärrkontroll, som klarade av mina tjocka korvar och man slipper kladda på panelen - Tack Tomten!
Båda mina huliganer fick var sin nya 5G telefon, dyrt ja, men det blev lugnt i huset och jag tog över flickans gamla smartphone och detta med att stryka skärmen på rätt sätt, har sina sidor med feta fingrar: But I´m learning!
Denna platta var bättre att kladda på och nu kan man sitta i skogen och skriva, skicka, ta bilder och filma eller glo på en karpfilm, om det passar mig. 16 GB borde räcka ner till Linnéasjön hoppas jag!
Sonen spenderade sina pengar på en rostfri mugg till sin Pappa och det skänkte mig mycket glädje, att han sen rispade in "Only Carp can judge me!" efter en knollesparkars tattoo. gör ju bara att jag har lite att leva upp till i framtiden, allt medan kaffet rinner ner.
Min 6 år gamla JRC Dave Lane X-Lite håv är i behov av ett nytt nät, så det ska monteras inom kort, jag har även en 50 inch håv, som ska få samma nät i framtiden och det blir ett JRC Roamer 50 inch nät från England med nästa beställning.
Håvnät slits ganska mycket och 6 års bruk under både vanligt stationärt fiske och stalkingfiske, var håven får än mera stryk under transport. Att jag sen under denna tidsperiod har stoppat ner en avsevärt mängd karpar, det sliter det också, men det ska snart fixas.
Sen ska jag göra nya Rodbands efter denna modellen, som är smalare, ca 15 cm långa, det räcker gott för de flesta spö, men för en säkerhets skuld ska det även göras ett gäng som är bredare.
Jag har ett gammalt Sportex Carbon Kevlar 12 fot 2 ½ lb, som har en otrolig fin helaktion, men ringarna är gamla Seymo och dessa är alldeles för små som synes.

Detta spö ska rivas ner, slipas och lindas om med S - glide rings i 50 mm och vidare upp till en 12 mm tipring, det ger ett lättare spö och betydligt längre kast och jag tror att det blir perfekt för sommarens fiske med Surfacecontroller.
Det blir en väsentlig skillnad i vikt och prestanda och det är ingen stress med att få ordning på detta, en ring per kväll och lite noggrannhet, så blir det fint med tiden.

Det känns lite synd att spöet bara får stå och sen ha en söndrig toppdel stående och samla damm med fina ringar,är vansinne, så det ska fixas och jag har tiden på mig, nu var det ändå är trögt fiske och regnet kommer varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.