tisdag 16 april 2013

Maize and Tigers my way!

Det doftade fint i kvarteret där jag bor igår, det var stora kokardagen och jag hade en trevlig stund i köket, tills den där ni vet, kom hem och döpte om det hela till Hells Kitchen!

Jag kan kanske hålla med, lite chilidoft, men Gordon Ramsey och alla frustrerande kockar fattades, det var bara Gonzo och jag i dimman och sen kom hon ni vet ....
Det var 5 x 10 liters grytor med Fodermajs, salt, chilipeppar och röd färg, som stod på menyn under den första kokningen.
Jag gillar Sonubaits flytande färg in red, den kan användas till allt, som är organiskt och det blir verkligen rött, om man vill som ni snart ska få se.
Inte så mycket i början av soakningen och jag experimenterade lite under blötläggningen av dessa majskorn.
Lagom röda får man med 4 matskedar av Sonubaits färg till 10 liter vatten och det räcker gott för att dina majskorn, ska sticka ut bland allt annat på bottnen.
6 matskedar färg ger denna vackra färgen på majsen och den sitter kvar i kornen, tillsammans med saltet och chilipepparn och detta gillar karparna!
Jag testade även med 2 - 3 matskedar färg och det blev denna vackra blandning av gula, röda och orange majskorn, så det kan vara värd att prova sig fram under blötläggningen.
Det skulle bli lika mycket svarta majskorn och dessa blötlades med salt, Sonubaits svarta flytande färg och Sonubaits CSL och det blev en fin doft på majskornen.
Sonubaits CSL Concentrate, kan du inte överdosera och de kommer i 250 ml flaskor och du kan ha det till allt från boiliemixen, över pellets, som dipp eller soak och för partiklar.
Sonubaits svarta färg är tuff och det krävs inte så mycket, för att det ska bli nattsvart i hinken med dina majskorn.
Det händer inte så mycket i början med 6 matskedar svart färg, lite svarta tendenser, men inte så mycket, som man skulle tro, men man lurar sig lite ...
... efter 4 -5 timmar ser dina majskorn ut så här och denna färgen gillar jag, de är lagom camoflerade, samtidigt som de sticker ut lagom och så denna salta smaken och CSL doften.
Tre dagar senare ser det ut så här, svarta korn, som inte många använder, men vilka catchers av karp och Gräskarp dessa korn är och jag tycker du ska experimentera lite, innan den rätta värmen kommer.
10 liter vatten och 2 matskedar svart färg från Sonubaits, ger dessa fina färger på tre dagars blötläggning, det är svart, brunt, gult, grönt och nästan lite turkosa färger i detta och det är mumma.
Sonubaits färger är starka nog för att färga även Tiger nuts, jag brukar göra lite färgade ibland, mest på kul, men dem ger fisk och ofta är dem lite bättre ibland ...
.. men jag föredrar vanliga Tigers med salt och sirap, kanske en gnutta bryggerijäst, som får dem att jäsa snabbt och sötman drivs fram och den slemmiga lagen bildas.
Under hösten och vintern har jag haft bra resultat över Chili Tigers, som är blötlagda i salt, sirap och chiliflingor, det är fina dofter, men det är starkt kryddat och det drar in karparna, framför allt under den kalla perioden av året.

Rengör din fodermajs och dina Tigers i vatten, tills dem är rena och blanda alla tillsatser i vattnet, som de ska blötläggas i och låt dem stå här i tre dagar.

Därefter kokar du dessa beten i 35 minuter och häller allt tillbaka i hinken igen och nu ska dem ut i solen en veckas tid och då är det fin doft i kvarteret vill jag lova!

Jag går inte in på några riggar, det har du redan i massor på bloggen, lyckas till med dina partikelbeten, det är billigt och tar inte så mycket tid i anspråk, i vår stressiga vardag och det drar till sig fisk. Vad gnällde kärringen över? Tapeterna hängde jo kvar i morse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.