onsdag 17 april 2013

What´s in your mix?

Nu börjar det likna något med vädret, kan det vara så att våren, äntligen har fått fäste och vintereländet är över, efter en lång vänta? Jag tror och hoppas det, vi klarar inte detta så bra, vi vill ut och fiska.

Vad ska vi lura fram karparna med? Du kanske redan har din plan klar med vilken mäsk och vilka boilies, du ska använda, det är bra. 

Men det kanske sitter någon och kliar sig i huvudet, kring vad man kan ha i mäsket eller vilka boilies man ska satsa på?
Det är vår nu och flera vatten börjar faktiskt att öppna sig, jag var inne i Kalmar på Lasarettet och som vanligt, var det en fruktansvärd väntan och jag gick mig en runda ner till några dammar och tittade lite och i en liten hörna, stod det två karpar side by side och solade sig - Det är vår!
Vad ska vi då stoppa i mäsket, stickmixen mm för att locka fram karparna, en bra sak är Dynamite Baits Liquid pellet, som finns i flera smaker och tillsätt gärna lite av tillhörande pellets på slutet, för knaprighetens skuld, de gillar dem.
Sonubaits Monster Crab, kan ingen karp eller människa missa, den stanken dra bort folket och drar fram kaparna, så bättre än så blir det inte.

Dessa finns i flera smaker och 10 ml räcker långt i en liten stickmix eller 20 - 30 ml i en större Methodmix.
Krill har tagit karpvärlden med storm och det inte utan grund, det är bra, det är lätthanterligt i dessa burkar från Sonubaits och det är bara att ströa över maggots, majs, i din boiliemix, stickmix eller Methodmix.
Ska du piffa upp din stickmix eller meshbag med pellets mm, så kan Kiaras Goo, vara ett bra recept för att få ner karpen till just din krokbete.

Kiara Goo finns, som bilden visar i flera dofter och smaker och det är bara att välja, alla fungerar väldigt bra och dem sprider ett stort doftmoln över ditt krokbete.
Vi har miljoner av krokbeten, allt från partiklar, som jag var inne på igår, till pop - ups och allt där emellan, vattnet är fortfarande kallt, det ligger is i flera vatten, om inte annat så bildas det lite tunn is, vissa nätter, som kyler ner det hela.

Vattnet är klart och karpens syn är fortfarande nersatt ett tag till och väl synliga pop - ups, som fiskas tät över bottnen ger fisk.

Bland nyheterna, så kom Mainline ut med en citrusdoftande pop - up med namnet Clockwork Orange och jag föll för den doften direkt, det kändes att Mangotsson hade valt rätt bland alla Mainlines Hi - Visual Pop - ups och det ska bli spännande och se fiskens reaktion på dessa.
Bra färg, fast den är inte orange, utan mera pink och den färgen är bra i dem flesta vatten, double strength och en riktig bra flytkraft.

Knyt fast dem, så flyter dem ännu längre, i o m att skalet inte bryts, fast jag tror inte att du behöver vänta särskilt länge med dessa beten på rätt plats!
Nash kom ut förra året med Monster Squid in Black och framgångerna var enorma, nu har den kommit ut i färgen purple, lite mera i pink/lilla och dessa beten bankar upp karp i England denna vår och dessa beten kommer att göra det samma här i landet. Kanske ett val för dig?
Nash Monster Squid Purple finns i 20, 15 och 10 mm med tillhörande pop - ups. De finns i freezerbaits och som Shelf life boilies och det finns även dipp, så här har du en hel gardering inför årets fiske, om du är tveksam till ett betesval.
Jag ska själv köra med Mistral Baits och först ut blir det I 40 och I 40 Red, men längre fram, när vattentemperaturen kryper över 12 grader, så går jag över till Squid and Liver, först i 15 mm och senare ökar jag storleken till 20 mm.
Jag gillar doften, som inte är den där fruktade stinkare, som man skulle tro, utan den är lagom fishy och efter ett tag i vattnet, så kommer det rätta budskapet fram och jag tror att en liten 6 - 10 mm fluoro pop - up från Mistral eller Bag ém, kommer att sända ut ytterligare en signal, om vart karpen ska ta sig en tugga.

Jag blev mer än sugen på fiske, efter att ha sett två karpar stå och sola sig, men det var i Kalmar och i Nybro är det kallare, isen ligger kvar, men det blåser på bra och solen gör sitt bästa för att öppna upp, så vi kan bedriva det som vi älskar mest.

Jag är dock uppbokat med jobb fredag och söndag och lördagen går med att fira dottern som fyller 16 år, vart f-n tar tiden vägen! Det går lite för fort nu ..... Men min tid kommer och allt står klart, för en utryckning, så snart tid och chansen infinner sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.