söndag 14 april 2013

Slynan Bengt fick spö!

Jo han fick spö, men tyvärr inte i ordets rätta bemärkelse, men det kommer nog f-n med tiden, som han beter sig bland folk.

Nä, han fick hem fyra stycken Starbait MIL SPEC L.C.R 12 fotare med en testkurva på 3 ½ Lb och det för en jävlig billig peng!

Jag känner till dessa kastkanoner sedan ganska länge och jag har tingat dessa om Bengt skulle tröttna på dem framöver i livet.
Spöna är byggd på, som jag tror, samma klinga som Free Spirit spöna, som Free Spirit, så passande reklamera som sina egna klingor, jag är tveksam till detta att de har egna klingor.
Det är samma väv, samma klinga och samma känsla i spöna, men priset är betydligt bättre, än om man köper dessa spö med Free Spirit loggan, närmre 100 £ per spö!
Fuji rullfäste som sig bör och det är ett 20 mm, som klarar alla Big Pit rullar på marknaden, alla detaljer runt rullfästet, ringer mm är i rostfritt stål, som ger ett fint utseende och det håller!
Man har monterad en O - ring som stopp för spöet, när det ligger på podden, det kunde man väl ha gjord lite bättre på ett spö, som kostar närmre 270 £ stycken eller hur? Hur länge håller denna O - ring?
Alla spöringarna är av S - Glide typen och självklart med siliconecarbid, som klarar alla typer av linor.
Bakre handtagsdelen ser ut så här, man har Starbait tryck mitt på neoprenhandtaget och det gillas nog inte av alla, jag skulle byta ut detta.
Här har vi ringningen på spöet och det går från en 50 mm vidare till 40 - 30 - 25 - 20 och en 20 mm tipring!
Här ser man att det är enbenta ringar på topp delen, förutom den nedersta 40 mm ringen, som är tvåbent. Man har enbenta ringar för att inte göra spöet för styvt och för att få fram lite bättre drillningsegenskaper.
Finishen är mycket bra på dessa spö, men det ska sägas, att dessa spö passar inte alla och det krävs en bra kastare, för att kunna få fram det rätta trycket i spöna.
20 mm toppögla, det finns inte på så värst många spö i dagens läge, men det kanske kommer. Det finns både för - och nackdelar med detta, fördelen är långa, mycket långa friktionsfria kast, men dem så kallade tip Wraps förekommer, oftare med stora toppöglor.
Ändbutten har Starbaits logga SB engraved i den rostfria butten, fin eller inte - Jag hade nog bytt den mot en utan text.
Starbait MIL SPEC kommer i en svart velour bag med broderad namn, fint och prydligt, som det bör vara på lite dyrare spö, men hur ofta har man spöna i bagen?

Man skulle ha lagt lite mera krut på rod stop och kanske ett bra lineclip i matchande carbon i stället. Min sammanfattning av detta spö är följande, det är inte kattskit! Det är fina vackra spö, som kastar otroligt långt i dem rätta händerna.

Klingan är tuff och ganska hård och det kan kosta fisk, om kroken inte sitter bra och man är för hård mot fisken under drillningen och landningen.

Jag gillar dem och har tingat dem, som sagt och för stora vatten med stor fisk som går långt ut, så blir det inte mycket bättre än så här, men man ska passa sig lite under drillningen - jag tror det!

Bengt var stolt och nöjd, men jag sänkte honom lite med orden - Vad f-n ska du med fyra spodspö till? - De é bra skit, blev svaret innan han flinande satte sig i bilen och åkte vidare ut i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.