fredag 20 september 2013

Euro - Hunt från Engelssons.

Det var dags för lite stövlar för höstfisket och lite överdragskläder i cammofärg och lagom damp blaskan från Engelssons ner i brevlådan och jag tittade och sen ringde jag och det blev både stövlar och ett camoställ, som jag har haft förut, men nu är det förbättrat, men till samma pris.
Jag gillar inte att saxa ut bilder från nätsidor, men här är i alla fall Euro - Hunt Tracker stöveln, som finn i två modeller, denna Tracker och sen en vinterstövel, som ska klara ner till - 25 graders kyla.
Priset för dessa stövlar är 595 kronor och du får med ett par Coolmax strumpor i priset, dessa stövlar är jättesköna och lagom varma för höstfisket, skaftet är 45 cm högt, så man kan kliva ut en bit för att håva karpen.
Rymliga är dem och det finns ett bra lås uppe på stövelskaftet och hela stöveln är gjord i cellgummi som behåller värmen.
Riktig bra sula med en stöd dämpande effekt, som verkligen märks, stövlarna är gjorda för folk, som står mycket och som går långt, typ jägare och fiskare.
Kraftig sula med grova mönster som kan dubbas om man så vill, jag tycker att stöveln har ett väldigt bra grepp på dem flesta underlag, som den är.
Bak på stövlarna finns en klack, som gör det enkelt att ta av sig stövlarna och man ser att gjutningen är av bra kvalité, så det är en bra bruksstövel för en liten summa pengar.
Stöveln är uppbyggd på ett skal av cellgummi och insidan är 3 mm neoprengummi, så du kommer inte att frysa i första taget.
När väl istiden kommer, så kliver jag i mina favoriter från Skee - Tex och då behöver man inte ens strumpor på sig under ... säg minus 30, dessa är sanslösa på att hålla kylan borta, men något dyrare, så klart.
Euro - Hunt cammokläder, som dem ses på nätet och för endast 500 kronor får du detta sätt. Jag har haft detta uppe förut, men nu har man en annan färg och det är bättre material och förbättrade fickor på jackan.
Här har du jacka och byxor, förut hade man en brun/svart cammo, men numera finns detta ställ i en Woodlandcammo, som passar bättre under det mesta av året, förutom under tiden var löven är borta.

Jackan har två vanliga fickor och två bröstfickor, samt dragsko och huva. Byxorna har två vanliga fickor och två sidofickor, samt bra resår i armar och benen.
Handskar ingår som nämnd och dem är tunna, men ändå ger dem lite värme under en kall höstdag och dem tar bort dina vita händer under vårens stalkingfiske.
Handskarna har en massa små gummi duppar, som ger ett väldigt bra grepp på en bössa eller ett spö och efter ett tag, är det knappt att man märker att man har handskarna på sig.
Kepsen är tunn och bra, lagom stor skärm för att avskärma solen mot dina ögon och bra kvalité är det också, alla tillhörande delar är gjord av samma material och det håller!

Jag har haft mitt gamla ställ i över 2 år och det är fortfarande helt efter alla kilometer jag har gått i jakten efter karparna.
Huvan kanske man inte behöver, men den finns där och jag har använd den, när jag har misstänkt att det är mitt vita tryne, som har varit problemet för karpen.

Huvan åker på och efter en stund går samma karp rakt nere framför mig på öppet vatten och tar mina floaters, så nog fungerar huvan för att dölja ditt ansikte.
Här är mitt gamla Euro - Hunt ställ, dock i en mörkare cammo, jag använde både handskar och huvan och här ses fisken, som först inte ville komma nära och sen tog jag den rakt under spötoppen framför mina fötter.

Det är helg, det är Höstträff i Rismåla, men jag ska inte vara med. Min cykel står pumpat, Mistralerna ligger på pakethållaren och två 13 fotare står tacklade.

Det ska bli en fin helg med sol och kanske upp till 18 - 19 grader, så vem vet vad som händer, kanske får ni se mig med en fin karp och nya kläderna - den som lever får se.

Blev du intresserad av stövlar eller kläderna, så kan du kolla på www.engelssons.se eller ringa dem på 0346 - 71 38 40. Skitfiske på er alla och trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.