tisdag 10 september 2013

Stay organized by Wychwood!

Du läste om mina två nya Tackelboxar från Wychwood och nu, var jag ligger i feber och förkylning, samt att Råttorna ( Sibiriska Dvärghamstrar ) håller sig lugna, så har jag haft tid att fixa till dessa boxar efter mina behov.

Man behöver inte ha det som alla andra och en del saker behövs oftare än andra och med tanke på att jag oftast fiskar ensam, så behöver jag lite extra grejer med mig, i fall något skulle strula under fisket.
Min gamla tackelbox som jag vänligt blev påmind om, den ska jag ha kvar ett tag till, Sorry Mate! Den räcker gott och väl för vinterfiske och den har det mesta som jag behöver.

Jag fixade till den lite igår med några droppar snabblim, då den hade ett par sprickor i plasten och jag hoppas den håller ihop några månader till, men vi får se.
Wychwoods mediumbox blev så här med alla dem tillbehören jag behöver för sommar och höstens fiske och jag hade sen tidigare köpt mig ett par mindre askar, som jag fyllde med Swivels, Quick change swivels, silicone tube, rig sleeves, anti - tangle sleeves mm och dessa små askar ligger i ett sidofack i min carryall.

Den stora boxen ligger i EVA - facket i botten på Carryallen och det mesta är grejer för riggtillverkning, något som kan komma till användning, om det man fiskar med går sönder, behövas bytas ut, eller helt enkelt om man vill experimentera lite i väntan på napp.
Den stora Wychwood boxen har två större askar, som ligger inuti själva boxen och med 11 fack i varje, så är det svårt att fylla dessa med småprylar, med tanke på att den har 4 mindre askar för dessa.

Så jag har använd dessa askar till mina fakebaits och det mesta får rum, jag har t o m plats för tuber med hairstopps, en Pincett för att ta upp dem små fakebaits och jag har även en Gardner Dipstick, om jag vill dippa några av dessa beten eller plocka upp en rubberboilie, som kan vara svårt med mina välskapta fingrar.
Nästa ask blev så här, här finns alla mina fakecorns, lite ytbeten, kork för Tiger nuts och lite Imitation bread och Tiger nuts, man vet aldrig vad som plötsligt dyker upp framför en eller vilka situationer, när man fiskar.

Askarna har även var sin UV - lampa för fakebaits, som ska bli självlysande och igen en Gardner Dipstick, samt några korkbollar.

Dessa askar finns lättillgängliga i ett sidofack i Carryallen eller min Gardner Rucksack, som med lätthet tar alla tre Tackelboxar utan problem.
Så här var det tänkt att man skulle ha det i den stora Tackelboxen, men jag behöver mera plats än så och därför hamnar dem två större askarna utanför själva boxen.
Med dessa askar borta, får jag rum med krokasken, sax, PVA - tejp, två pannlampor, två ficklampor, lite små askar med rig - rings mm och diverse linor i facket, var dem två askarna skulle ha legat och nu känns det hela bättre inredd.
Jag gillar inte detta med att ligga hemma och vara sjuk, jag längtar redan efter att komma ut igen, men nu är det som det är och man får bli frisk igen och under tiden finns det lite att göra, som att planera lite för framtiden, greja med beten, göra riggar till vinterfisket o s v, så det går nog bra.

Jag saknar dem fina soluppgångarna, den första rullningen en tidig morgon från en karp, morgonkaffet och tystnaden, som abrupt avbryts av ett run, fan vad man längtar!
Jag har planer på att lägga 4 - 5 nätters fiske i ett större vatten och jag hoppas att jag lyckas med detta i slutet av denna månad, jag vill så gärna ha en av dem större karparna som finns där, men som inte har fångats.

Det finns ganska mycket fisk, men det är oftast återfångster som landas och den trenden vill jag mer än gärna bryta med något stort och nytt ... en sådan fisk, som får hakan att ramla ner på grabbarna!

Det hela handlar om ett platsbyte, lite röjning och sen en stor spridning av partikelbeten och en stor mängd boilies över en veckas tid, ut med 4 spö och Mistrals boilies ... Vad är problemet? Jag kommer att göra det och jag tror att jag kommer att lyckas.

Nog om detta! I morgon tar vi lite om hur du gör dina leadcore leaders, dem flesta kan detta, men du får lite extra tips på vägen, tips som gör dem totalt trasselfria och det är jo inte så dumt eller hur? Nu ska jag ner i källaren till dem ryska råttorna och lösa av Gonzo, vi har vaktbyte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.