fredag 6 september 2013

Var jag före Richard Gardner?

Jag ska inte predika om försiktiga napp från karp under den kalla årstiden, vi kan få dessa försiktiga plock från karpen och alla andra fiskar och det sker under hela året. Men just vinter och karp, då kommer dessa napp oftare, än under den varma perioden.

Jag drog lite på smilbanden, när jag bläddrade genom senaste numret av ACF (Advanced Carp Fishing) min stående Engelska karpblaska, sedan många år. Här fann jag äntligen vad jag har sökt dem senaste 3 åren eller tre vintrar, för att vara noga.
Ni som har följd med i mitt kallvattensfiske, har nog sett inlägget kring hur jag använder Gardners Bug hangers, som normalt används precis som på bilden, som en vanlig hangers, som hänger på linan.
Jag har dem senaste tre vintrarna klämt fast linan mellan dem två små kulorna i toppen på lineclipset och det genom att flytta O - ringen av gummi, så långt det går och nu sitter Bug hangern fast på linan.

Det gör att jag kan luta hangern i 30 - 45 graders vinkel mot rullen och minsta indikation från en fisk, indikeras genom att Buggen resar sig upp i lodrätt position, kanske med ett bleep, men många gånger inte.

Hur eller hur, så har jag en synlig indikation på att något har varit på mitt bete eller mot min lina/leadcore och jag vet vilket spö, det kommer att nappa på och jag har sett och upplevt detta så många gånger, att någon slump, det är det inte!
Nu äntligen efter tre års väntan har Gardner hört mina och mångas bönor och nu finns det ett förbättrad lineclips för just detta och fisket med slackline, det tog sin lilla tid, men dem finns nu på marknaden.
Det finns ingen tvekan hos mig, jag skall ha dessa till alla mina Bugs, så 10 stycken ska beställas hem och jag hoppas att metebolaget, som marknadsför Gardner, kan fixa hem dem till mig per omgående.
Här ses dem nya lineclips och här finns det bättre clips, som ska hålla linan bättre och tar man bort O - ringen, så fungerar dem som vanliga hangers, som glider på linan.

Med linan fastklippat i Buggen, så ramlar Buggen av direkt den träffar larmet eller första spöringen och vid ett drop - back bite, är det bara att plocka bort Buggen och veva in din fisk.

Gardners Lazy Bug Clips finns till alla typer av Gardners Bugs och det är bara att skruva isär dina gamla och montera dessa Lazy Clips och skruva ihop det hela och sen är det klart för fiske.

Nu är det helg och jag dra iväg om 30 minuter, väntar bara på att bilen ska kommer hem och sen är det in med grejerna och iväg. Ha en trevlig helg, vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.