måndag 7 oktober 2013

En kväll att minnas!

Det hann bli sen eftermiddag innan jag kom till dammen, som jag inte har fiskat i eller varit vid sedan kommunens folk ställde till det. 

Jag var i Skabro dammen och började med en snabb översikt av dammen, inget syntes och var det bara att inta platsen, var jag hade slängt ut lite boilies under lördagskvällen.
Lite mera näckrosor har kommit upp, det brukar bli så att dessa växter får en extra skjuts efter en torrläggning och det var trevligt att se.

Snart hade jag mina få grejer i handen och min Ängel kunde köra till sin syster, som bor i närheten för några timmars samkväm, frågan var bara om jag skulle få något samkväm med någon från dammen låga vatten.
Lätt utrustning två spö, en håv, en hink som stol och hinken hade mina beten och vad jag behöver för detta fiske och snart stod mina spö på sina rests och jag ordnade mina riggar och mäskade ut lite boilies.
Ena spöet fiskade med Mistrals Scopex Spice, mest med tanke på färgen och kryddan, men även på grund av sötman och dem stora Sutare, som en gång i tiden fanns i dammen och karp gillar också dessa beten.

En bag med krossade Scopex boilies hängdes på riggen och det var min början och det gav mig en Braxen efter 5 minuter och det gav lite glädje över att riggen fungerade och att det fanns liv ut över det vi har satt ut.
Jag övergick sen till endast dippade Scopexboilies och nu blev det lugnare på braxenfronten och jag fixade till det andra spöet i lugn och ro.

Vattnet var inte lika klart i dammen som det var under lördagen i Rismåla göl, regnet hade färgat vattnet, men inte tillräckligt för att jag skulle missa en Koikarp, som kom längs kanten in mot min mäskplats och jag väntade med att lägga ut mitt andra spö.
Jag fiskade ungefär 2 - 3 spölängder ut och när Koikarpen hade passerat mig vevade jag in första spöet och monterade en boiliestringer och gjorde i ordning en bag med krossade tigers och hampa.

Platsen är igenväxt över mitt huvud och försiktigt tar jag bort ett par irriterande grenar med Sekatören och får det utrymme jag behöver för att kunna drilla en eventuell fisk.
Ett par bollar av krossade Tigers och hampa formas och läggs ut och därefter lägger jag ut mina riggar på platsen och min väntan kan börja under solen nergång bakom min rygg.

Braxarna har försvunnit eller var det bara två på platsen? Kaffet kommer fram och mörkret börjar sänka sig över dammen, jag funderar ett tag på hur detta med dammluckorna kunde hända och hur fisken som sattes ut hade klarat sig.
Efter något timme utan någon form av aktivitet, får jag ett bleep på vänstra spö och rycker till, jag vet att min Gardner braid har sjunkit ner till bottnen och min Bug ligger orört på backen, det måste var en fisk på platsen!

Det går nog 5 - 10 minuter och sedan reser min vänstra Bug sig sakta och går upp mot larmet, det går så sakta, att jag först tror att en fisk har fastnat i linan med en bukfena, men sen går spolen och larmet sjunger ut sin vackra ton.

Det visar sig vara en fjällkarp runt 3 kilo, som har plockat upp mina Scopexboilies och det var skönt att se att det finns liv i dammen och att fisken trivs. Det var länge sen jag blev så glad över en så pass liten fisk och jag vet nu, att dammen kan bli bra igen, om bara det inte sker en ny katastrof.
Jag sätter tillbaka fisken en bit bort och fixar till spöet igen och får ut det och under en kopp kaffe sjunker detta in och jag är mild sagt glad över att jag fick en karp från dammen under första försöket.

Trots att fjällkarpen var som galen under drillningen och den ställde till lite besvär, så får jag efter bara 20 - 25 minuter plötsligt ett fruktansvärd run på högre spö och direkt jag tar spöet, så sitter fisken fast i något i bottnen.

Jag chansar och lägger så mycket sidopress spöet klarar av och den kommer loss i andra försöket och jag ser rött i pannlampans sken och övergår nu från att ha varit en våldets man till en knäsvag gammal gubbe, det är Koikarpen, som har hittat min Tutti - Frutti boilie!
Jag får den i håven och håller tillbaka mitt glädjeskrik. Jag väger den och elektrosamson vägen visar mig 3540 gram, vilken praktfisk!

En fisk med bra kondition, lite murriga färger i orange och svarta fjällkanter och jag är lycklig än en gång denna kväll. Den får sin frihet och jag fiskar vidare till 19.30 var jag måste packa ihop, om jag inte vill sitta där hela natten.

Min glädje är stor och lika stor är min fråga om hur många fiskar som klarade tömningen av dammen, allt vatten rann inte ut, men vart befann dessa fiskar sig, i små vattenpölar eller uppe i ån i ett djupare parti?

Jag har verkligen ingen aning, men det finns båda gammalt och nytt i dammen och det kommer att bli bra i framtiden och det skänker mig mig en oerhört glädje efter allt jobb man har lagt här.
En liten bag av krossade Tutti - frutti boilies, en singel 15 mm boilies med ett litet gult fakecorn och allt sprayades med Tutti/ Pear Jargonelle Ethyl Alcohol flavour.

Det doftade starkt, det syntes, det väckte den orange fiskens nyfikenhet och det gav mig en upplevelse jag sent ska glömma och det var en lycklig man, som i pannlampans sken vandrade mot den väntande bilen. Tack Skabro, nu ska du få vila, men vi ses till våren igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.