söndag 6 oktober 2013

Purple rain and bright orange Tuttis ...

Jag kom tidigt till Rismåla och knappt hade jag fått ut grejerna från bilen och regnet började komma ner lite fint till en början. Så det var bara att slå upp ovalen från Nash och packa in sig där och få fixat till riggarna.

Det tog lite tid att få ihop det hela i det hällregn, som nu började, men det blev ett spö i taget tills allt var klart och sen på med en jacka och ut med spöna och lite boilies över varje spö. Det gick bra men vad jag glömde, var att sätta på larmet på mitt vänstra spö!
Jag märkte inte det, men en annan påminde mig redan efter 15 - 20 minuters fiske, det var denna fjällkarp, som hade hittat en Banana Tutti snowman på vikens vänstra sida och jag märkte det först när min Bug satt som klistrad mot larmet.

Fisken hade hunnit en bra bit in i dem halvdöda näckorna, men med braid så kom den ganska snabbt ut därifrån och det var nog till bådas lycka - Jag slapp en blankning och fisken slapp ...
... detta, en leadcore med rigg. Blyet hade släppt som tur var och jag tror att det rör sig om ett tackel som försvann under ett kast. Någon lokal som känner igen sitt tackel?

Man hade gjord en loop av huvudlinans nylon och den knuten var sönder, man ska aldrig göra en loop med nylon, det är betydligt bättre att knyta fast leadcoren, har man braid är loop to loop däremot bra!
Det började ljusna och dessa färger kom upp på himlen, lite ovanligt, men vackert och det gav mig namnet på inlägget Purple rain, fast jag körde hela dagen med Mistrals skrikiga orange Tutti - Frutti boilies på tre av mina fyra spö.
Allt eftersom det ljusnade mer och mer fortsatte dessa färger för att senare gå över i en grå mulen oktoberdag, men det var en upplevelse och vackert var det att se Bloms vik i dessa sprudlande färger.

Regnet började avta och jag kunde nu se vart jag skulle placera mina boilies, innan dess hade jag bara tagit ut ett träd och spridit ca 15 - 20 Tuttis och nu lade jag ytterligare ut 30 - 40 spridda över mina tre spö, vänstra spö lät jag vara med Banana Tutti hela dagen.
Enligt ett bra beslut, så får vi använda fyra spö från och med 1 oktober och det ger mig lite spelrum för test av olika beten, vilket jag oftast gör på ett av spöna.

Regnet försvann helt och det var lite mer trevliga förhållanden att sitta ute i, men skulle det bli mer karp, det var min stora fråga, det verkade lite dött på högersidan av viken!?

Jag satt och drack kaffe och spanade efter rörelser över mina riggar, plötsligt ser jag en fisk längre ut, som är uppe i ytan, troligen undersöker den ett nerfallet löv.

Det var som ett tecken eller ett meddelande att: Det är här du ska fiska och jag vevade in ett spö och satte på två nya Tutti boilies och en väldigt liten crumb - bag och det hela dippades i Mistral Tutti Slime och sen tog jag i och kom dit, fast turligt nog en liten bit till vänster om platsen, var fisken hade visat sig.
Linan sänktes och Nano Buggen hängdes på, en ny kopp kaffe hälldes upp och jag satte mig till rätta i stolen. Det hände inget på 10 minuter och jag förberedde nya riggar med beten och bags för ett senare byte på alla spöna.

Mitt i detta passade en karp på att ta mitt nyss utlagda bete, om det var fisken jag såg i ytan eller inte, det får jag aldrig veta, men dagens andra fisk var ett faktum.
Riggen var en KD - rigg med styvt nylon hair, som jag visade er för några dagar sen och ni ser själva vilka hookhold dessa riggar ger.

Jag vill inte sitta här och säger att ni ska använda det och det, jag predikar inte kring detta, utan ger er tips, som ger flera karpar på mattan, dock vill jag säga att ni bör prova denna rigg, som omvandlar bleeps till runs och ni ser jo själva effektiviteten.
Detta hade jag på tre spö och det skulle ge en karp till under dagen, en väldig liten fjällkarp som vägde 1,8 kilo, vart den nu kommer ifrån? Kanske har det skett en lek som lyckades för 2 år sen?

Det var ett test av dessa bright orange Tuttis, men jag ska spara dem till senare, när mörkret verkligen är över oss och var färgen och den fina doften verkligen behövs typ i november och december, om det går att fiska då.
Här är den lilla spegelkarpen som troligen visade sig i ytan 90 meter ut i viken, ett kul inslag en regnig grå dag och den gjorde att jag fortfarande kan leva upp till min badge med texten 100 procent, men hur länge till håller detta?

Mistrals boilies och andra produkter ser till att jag håller mattan blöt varje vecka, det är produkter som har fungerat sedan 1982 var man startade denna firma och det kommer att hålla minst 30 år till, hoppas jag.

Har du inte upplevt denna succé, så är det på hög tid du provar dessa produkter, allt du behöver göra är att lokalisera fisken, Mistrals produkter fixar resten åt dig.
Jag kastade i lite beten i ett annat vatten, Varför? Jo, det finns än så länge bara strykare i viken och jag ska ordna lite hemma under förmiddagen, då vi ska byta element i en del av huset.

Men i eftermiddag och en bit in på kvällen, sitter jag där med två spö och kanske har jag fått lokaliseringen rätt och resten fixar mina beten, som ni vet.

Jag har fått en del frågor och alla dessa besvaras genom inlägg under nästa vecka, så det blir lite att se fram emot, allt från kaströr, flavours och vidare till dem jävla råttorna ni vet ...
Här dagens sista fisk, en liten fjällkarp som också gillade Tutti - Frutti boilies, men inte min effektiva rigg! Nu ska jag ta bort fönsterbrädorna, så VVS - killen kan montera elementen och sen ska vi se om det finns någon karp över mina Red Birdspiceboilies i eftermiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.