fredag 13 december 2013

Fredagen den trettonde ...

... Jag är lite skrockfull av mig och jag gillar inte denna dag, så jag cyklade väldigt sakta till jobbet och tittade noga efter diverse faror, som kunde komma i min väg och på jobbet började det strula direkt, jodå fredagen 13 december var inget undantag i raden av fredagar med denna siffra!

Innan jag börjar med den privata dammen som jag har besökt vid flera tillfällen under två års tid, så går mina tankar till lilla pyret Slynan! 

Jomän, han hade lite sveda och värk i en handled, den klene och idag skulle han till doktormannen och röntga handleden och jag undrar hur det gick! 

Hur vore det om dem röngtade skallen på honom? Jag kan höra stroferna i röngtensalen - Japp, precis som jag visste Larsson, det finns ingenting här!  -  Det var väldigt lustigt, har aldrig sett något liknande! - Nej, men hur många från Trekanten har vi haft inne här? 
Nog om Slynan, han överlever nog, hoppas jag! Här ligger dammen i vinterklädsel, ett par Canadian Geese roar sig i den djupa delen av dammen, men sen försvann den så kallade vintern igen och nu ligger det fiskbart en bra bit framöver, om man ska tro väderexperterna.
I andra änden av dammen ligger den grunda delen var karparna har roligt med lek, soldyrkan, insekter och mina doggys.

Det hela är privat och jag måste säga att jag trivs riktigt bra, det är nästan som ett litet Redmire Pool för mig, fast något större.
Jag har spenderad en stor del tid på att loda djupet och hitta features, det finns en hel del genom att den grävdes för ganska många år sedan med en större grävmaskin och bottnen är lerbotten, som är hård och har sina siltpockets.
Förra året hade jag planerat ett par vinterfiskepass, men jag hann inte förrän Kung Bore lade på locket och till och med mina Cigarrer frös, men jag ser tiden an, det är lugnt, jag är alltid välkommen här när det passar mig.
Jag har bara två saker i huvudet kring denna damm och den intilliggande dammen, som är betydligt mindre och det är den vita Koikarpen med blåa fläcken på huvudet och den stora fjällkarpen, som ni har sett på bild.

Dessa går i var sin damm och jag ska övergå till betydligt mera fiske med hemmarullade Dumbells, som dessa och jag ska som synes ha dem i två färger och i två klassiska flavours Scopex och Strawberry, samt kanske i Pineappel under den kalla perioden.
Dessa ovanliga shapes fungera kanonbra på en liten Ring - rigg och dess Blow back effekt är bra, mycket bra och lurar många karpar, innan dem försöker att hålla sig undan eller lär sig detta ... så får det bli under den kommande säsongen och ...
... jag kan alltid retirera till runda boilies igen, men då ska jag ge dem lite av Bag éms powders, som exempelvis denna med fishmeal och se vad det kan skapa för fångster för framtiden och när vattentemperaturen sjunker, så har jag mina Pineappel Dumbells eller Mistrals Tuttis, som har fungerat över förväntan.
Lite mera fiske med Multi - riggen ska det också bli, när det gäller fiske med pop - ups och en ändring jag ska testa är att använda Solars Spikes, som är en pinne med en ögla och en hulling, som håller betet på plats ...
... dessa fanns med i ett prispaket som jag för ett tag sen fick av Advanced Carpfishing och självklart ska dessa spikar provas, så man vet om dem är bra eller om dottern kan ta dem till sina posters på rummet!
Jag har aldrig haft en Tigers ute i dammarna och det är fel, jag vet! Men man hinner inte med allt som man har tänkt sig och till våren ska detta bete, som jag rankar som ett av dem bästa provas.

Dem är instant, dem fungera överallt och direkt, ingen förmäskning, bara 10 - 20 stycken utspridda runt ett spö och larmet sjunger för dem, som vågar testa dessa nuts.

Glöm inte att bryta ytan lite så sötman och doften kan sprida sitt budskap fortare!
Just nu tror jag dem får vila i lugn och ro, men man vet aldrig. Det är mildväder och julledigheten är för min del 18 dagar lång, men vi får se.

Det kommer en vår och det kommer att se ut så här i den grunda delen och jag ska sitta gömd bakom lite camonät och ge dem vad dem önskar.

Jag ska så snabbt som möjligt bemästra min ringrostighet efter en lång vinter, en rostighet, som kanske gör att jag missar första taket på grund av min iver att landa en karp.

Jag ska snabbt hitta den rätta tajmingen för mothugget, det brukar gå fort, jag ska ta dem som vanligt, hårt och i håven, jag längtar och jag ska vara där!

Jag ska känna styrkan några få sekunder eller känna pulsen, men jag ska aldrig känna någon tveksamhet, när väl karpen är krokad, men just nu ska jag återvända till köksbordet, var min crumb med Coconut Ice väntar på att bli till små sticks inför morgondagens fiske.

Hoppas inte att jag klipper mig i fingret med saxen, det är jo fortfarande fredagen den trettonde! See ya´ll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.