torsdag 12 december 2013

Hösten övergick i vintern.

Kanske är det lite fel att kalla det vinter, nu var det kom lite snö, som sedan försvann under temperaturer runt 5 - 8 plusgrader, men vi är ändå i decembermånad och det är en vintermånad, fast vädret är mild för årstiden.

Mitt fiske rullade på och det blev ganska så bra utdelning bland dem få passen och med tidsaspekten inräknad. 

Jag var inne lite på fakecorns som fiskades över vanlig billig burkmajs, ett bete som alla karpar älskar och fiskade även med naturell majs på mina hairs.
I Carp only waters går detta mycket bra, men inte vart det finns mört och andra arter som stör en i tid och otid, men en del mindre karpar togs på både fakemajs och the real thing, direkt ur burken och kanske ett dopp i någon dipp.
Mistrals mini pop - ups var också väldigt populära i en liten damm och några mindre fjällkarpar föll för dessa och främst var det en kombination av rosa och vita som var bäst, varför vet jag inte, kanske syntes dem bäst, eller var det mån doften av Peach and Black Pepper spray som tilltalade dem?
Vita fake maggots i en klase gav mig denna runda fjällkarp och då var riggen en fluorocarbon med en Korda Wide Gape i storlek 10 och standardhair och det gav några fiskar, men majskorn var fortfarande snäppet bättre, vilket förvånade mig rejält.
Samma fluorocarbon rigg med tre majskorn direkt ur burken och en liten dust av Peach and Black Pepper spray och det gillade dem.

Vad jag inte visste, var att jag stod inför en väldigt fin överraskning samma dag, jag hade ett litet 10 fots spö (Wychwood Stalker) stående 3 meter bakom mig och det fiskade i en annan liten damm, var jag för flera år sedan såg två vackra Koikarpar ...
... helt sonika och out of the blue gick larmet igång och jag kunde efter 5 minuters stenhård fight under en buske, skymta något orangefärgat i det lite färgade vattnet.

Dem sista hårstråna jag har kvar reste sig och ståpälsen var ett faktum och jag bad till högre makter att den inte skulle släppa taget och jag lyckades. Snacka om Tutti - frutti färg, den föll för dessa beten, 2 x 15 mm ska det vara!!

Nu fattas bara den pärlmorsvita Koikarpen, som jag hoppas finns kvar och vet ni, den har en blå fläck uppe på huvudet! Tänka sig den i famnen en kall decembernatt med frosten i den döda vassen som bakgrund!
Jag har bokat mig en plats till Zwollemässan i Holland och jag resar ditt med redaktionen för Metemagasinet och där ska tas en del bilder, det ska handlas, tittas på nyheter och det ska fyndas, samt en pilsner ska också ner och god mat förstås.

Språket blir sannerligen inga problem, man säger att Danskan är svår, men Flamskan är som en Dansk med en kraftig halsfluss, så jag klarar mig bra - fan det blir rent av flytande flamska för min del?

Allt detta tillsammans med ett gott gäng grabbar och det ser jag verkligen fram emot och bussen går ditt i början av februari och ni lär nog få se lite av mässan och en del runt - omkring - bilder också, både här och i metemagasinet framöver - Gud vad jag längtar redan!

Nutid! Ja, det ska blir en regnig helg, så vi får se vad som jag kan prestera. Hellre regn än minusgrader, det gynnar fisket och jag tror att dem är lite lättare att tas med under ett par regniga dagar.

I morgon blir det nog inget bloggande, jag hinner nog inte och jag ska ha fason på grejerna och upp tidigt efter en lång fredag på jobbet, men vi ses nog under helgen?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.