söndag 29 december 2013

Karparnas Nyårssupé!

Det blev tyvärr inget fiske igår, då grabben var rejält dålig och jag höll mig hemma hos honom, medans frugan jobbade ifatt lite kommunala saker. Men när ni läser detta, så sitter jag bakom spöna igen och hoppas och tigger, bönar och ber som vanligt.

Jag fick lite nya idéer igår angående mina bags och deras innehåll, jag har lite Coconut Ice i mina bags och det där lockar fram braxen rätt så duktigt, så nu har jag ändrat mig till en ny crumbmix, som vi lite smidigt, kan kalla karparnas nyårssupé och den är som följer.
Lika delar Mistral Tutti - frutti och I 40 Red boilies körs till små bits and pieces i en Korda Krusha eller annan kvarn, jag började med 6 av varje boiliesort.
12 stycken 15 mm gav så här mycket i burken och det ger en väldigt fin doft och jag tog ytterligare ...
... 18 av dessa boilies och lika många av varje, så sammanlagt 30 stycken 15 mm boilies maldes ner och så här ...
... ska/bör det se ut när du är klart med malningen av boilies, bra färg, bra storlek på din crumb och bra doft.
Tänk på vad jag har sagt om storleken på din crumb, det får inte vara för stora bitar, så din boilie needle kan penetrera dem och du får dem på själva riggen mellan krok och ditt bly!
Nu är det dags för VitakraftsVital Treats, som jag visade er för ett tag sen, dessa hårda snittar, kan du bryta ner lite för hand, innan du ska mala dem med Krushan och det går lite lättare.
Jag malar ner dessa till denna storlek, som är ca 4 - 6 mm och här sprids nu en förförisk doft av kött och framför allt, en doft av lever, som jag tror kan vara väldigt bra året runt och vi får se vad som händer och hur detta koncept fungerar under dem närmsta dagarna.
Blanda det hela i en burk och du har nu en fruktig doft, som är blandat med lite jularom från I 40, samt lite kryddig doft från samma mix och sen har du leverdoften!

Du har små orange bitar och pulvret, som sprider ut alla dessa dofter och du har krispigheten i alla små bitar av Vitals treats - Jag tror på detta och självklart kör jag med en Tutti och en I 40 red boilies på mina hairs, fast jag ska nog skära ner dem till en mindre storlek, åtminstone på ena riggen.
Sen var det dags att göra lite bags och med ett litet mått, så blir alla lika stora och dessa ... schh! ... jag hör ett konstigt ljud nu under tillverkning av dessa tio crumb - bags ... det låter nästan som någon släpar upp sig för stentrappan nere från källaren ... nej, det var nog inget ... så vi fortsätter!

Tio fina bags borde räcka för dagens fiske och det blev en del crumb över, som jag tar med i fall att dem färdiga inte skulle räcka till ... jag måste bara gå och slå en sjua nu ...
... Nej, men för helvete! Jag visste det! Man kan inte ens gå på muggen, förrän Staffe är på gång, doften hade spridit sig i huset och nu har jag bara nio bags kvar!

Okay, you freaking S. O B! You asked for it! Det räcker nu och då återstår det bara en sak att göra och det är att utöva lite ...
... Dansk uppfostran, var köksstol och silvertejp ingår, det brukar att hjälpa och efter 7 timmar gav han med sig och gav mig en ursäkt och just nu hänger han där i kylan, vid spöna och hackar tänder.

Innan jag tog första kaffet, klargjorde jag för honom att får jag ingen karp idag, så sitter hans karriär som mascot djävligt löst och han, som trodde han skulle få följa med till Zwolle - mässan i Holland, vi får om han skärper sig eller så stannar Staffe hemma i Sweden, troligen fasttejpat i en köksstol!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.