onsdag 11 december 2013

Varför gnällde jag, det gick jo hyfsat under hösten och framåt ...

Jag har varit lite gnällig under hösten, det där med att renovera i huset under den bästa tiden på året, det gillar jag inte! 

Men med facit i hand, så ska jag inte gnälla för mycket, det blev ett par blankpass, men i övrigt lyckades jag bra med tanke på antal pass och tid.

Det kunde ha varit värre, men ett par fiskar svider väldigt, dels den jag tappade förra helgen, men även en stor fisk som jag kommer till, som aldrig lät sig luras på ytfiskade beten, och jag sätter inga pengar på, att jag inte kommer tillbaka och tar den!
Årets sista på ytan (tror jag) blev denna välformade fjällkarp, den blåste jag på en liten sakta dalande brödbit och den gav en bra fight, men efter att ha sett hur kroken satt, så fick den bekänna färg, ganska så omgående.

Det var i slutet av oktober och väderomslagen växlade rejält om varann och jag övergick till boiliefisket och efter lite mäskningar på fasta eller så fasta tidspunkter jag kunde uppnå, så lossnade fisket. 
Mina beten var Mistrals Tutti - Frutti i 15 mm och dessa fiskades som dubbla beten och som här, som en Snowman presentation och resultaten var ganska så likvärdiga på dessa fruktiga vinterbeten, inga större skillnader i fångsterna bland dessa presentationer.

Riggen var oftast en KD - rigg med antingen Gardners Mugga eller Kordas Kurv Shank i storlek 8 och denna brutala vinkel som riggen ger, naglade det mesta i sin väg.
Flera fina karpar landades, bland annat denna fina fjällkarp och en del spegelkarpar. Min mäskning fortsatte, samtidigt med att jag fiskade och renoverade i huset och knappt något ätbart ute, när jag väl kunde fiska och det fungerade väldigt bra.
Jag lekte lite med fluorocarbon som riggmaterial och jag kan inte påstå att det var bättre eller sämre, än min vanliga tunna Power Pro i 0,19 mm.

Dock lurade fluorocarbon riggarna bland annat, en väldig vacker spegelkarp med fjäll stora som äppelskivor och det var en fin upplevelse mellan byten av elementen i huset och man fick liksom lite bättre arbetslust  i hemmet.
Detta sved och det svider fortfarande att jag inte för allt i världen, kunde lura denna feta fjällkarp. Jag hade fisken framför mig under nästan 6 timmar och det gick inte, hur fan jag än försökte!

Lite erfarenhet av karp och deras beteende i ytan har jag och jag brukar för eller senare lyckas på ett eller annat sätt, att få dem till att ta mitt bete, men inte med denna fisk, den var i en liga för sig!

Fan ... jag kan fortfarande känna känslan jag hade i kroppen under tiden fisken var framför mig, tankarna, den kvävande känslan i halsen eller pumpen som satt i kepsen, varje gång den kom fram mot mitt bete, för sedan bara att backa undan.

Vad jag än gjorde, så backade den och jag har aldrig varit med om en mer skygg, men samtidigt så smart och försiktigt fisk under mina snart 32 år med ett karpspö i handen. Men en vacker dag så kommer den att göra bort sig, det gör dem alla för eller senare. 
Tillbaka till höstfisket, var jag mäskade under väldigt bestämda tider på dygnet och för det mesta spred jag mindre Dumbells med Tutti - frutti doft och lite krossat svartpeppar inblandat i mixen. 

Inga stora mängder ca 200 gram varje gång och det spreds över ett område typ en tennisbanas storlek och det fick dem till att leta och förbränna energi, en energi som de måste fylla på och det skedde med 15 mm boilies och när jag hade tiden på min sida.
Frostnätterna kom tätare och temperaturen gick ner avsevärd under novembermånad och dessa nätter blandades upp med enstaka soliga dagar och en del dagar, som var mörka, så kolsvarta ibland att man hade kunnat använda pannlampan utan större problem redan vid middagstid.

Men dammen levererade bra och jag inser att jag har varit lite av en kärring med mitt gnäll hemma, men just nu försvinner snön, som kom och det verkar bli en ganska fin temperatur framåt den kommande helgen, så lite Dumbells kanske skulle smaka dem små djuren?
Mikael i Danmark tar också vara på sin korta tid med dagspass och härom dagen fick han denna fina decemberfjällis på 6,2 kilo över en av fyra platser, som han mäska med hemmarullade boilies.

Bara på dem Mike, så länge det går! Det kommer jag att göra, mitt sista ord är inte sagt än och jag funderar på om den feta fjällisen kanske skulle falla för lite fruktigt, som typ Mistrals Tuttis?

Avslutningvis för denna gång, kan jag säga att det nu är officiellt, att jag skriver för metemagasinet och det gläder mig mycket att få vara med och skapa en tidning för oss som metar våra fiskar. Så vi ses där, jag börjar redan i nummer 2!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.